elokuuta 05, 2014

Lush's Hellstone

Olen löytänyt uuden nimikkotuoksun. Kun haistoin sitä Lushissa, ensireaktioni saattoi olla järkyttynyt irvistys ja epäuskoinen "häh?"-henkäisy. Tipautin sitä kuitenkin "läpällä" ranteelleni.

Kotiin päästyäni en voinut lakata nuuskimasta rannettani, sillä haju oli tasaantunut mitä ihanimmaksi
tuoksuksi, joka herätti hyvin vahvoja mielikuvia synkästä metsästä, palavasta puusta, väreilevästä ilmasta, ikivanhoista kivistä, multaisista käsistä.


 Tuoksu on nimeltään "Hellstone". Lushin sivuilla kuvaillaan sitä näin:

"This megalithic rock was used as a burial mound 4000 years ago. As written in 1803, lore has it that the Devil flung this stone. Thick and fiery, this scent is inspired by unearthed tree roots and freshly turned earth."


Olen nyt tuoksunut Hellstonelta muutaman viikon ajan. Hellstone herättää minussa hyvin alkukantaisia voimia ja tunteita; se tuoksuu loppukesän pysähtyneiltä hetkiltä, ilmassa roikkuvilta surumielisiltä säkeiltä. Puiden läpi siivilöityvältä valolta, savulta ja metsän turpeelta. Se tuoksuu maalta, kiviltä, mullalta, juurilta. Se tuoksuu hehkuvalta hiillokselta ja tervaiselta sillalta. Se tuoksuu hylätyltä kummitusjunalta ja narisevilta ovilta.


Se elää iholla eikä tuoksu ikinä täysin samalta. En vain saa tarpeekseni tästä tuoksusta. Pelkään muuttuvani sellaiseksi parfyymimummoksi, joka oikein ui hajuvedessään. Tämä on totisesti voimakas hajuvesi, sellainen, jonka käyttäminen vaatii rohkeutta. Tuoksu on herättänyt vahvoja mielipiteitä, monet samoilla linjoilla kuin minä itsekin: Ensivaikutelma (pullossa) inhottava, jälkivaikutelma (iholla) ihana. Rakastan sitä, miten sen erikoisuus jakaa mielipiteitä laidasta laitaan. Muutama otos "Hellstone"-hajuvesiarvosteluista ympäri nettiä:

"The smell of earth, roots and oldest oak tree in the deepest woods, moss and dry rot leaves. Smells almost occult, like the melted candle wax, edged dagger and a drop of blood. Like a deep mud, fog and rain drops that penetrate through the tall trees. Like silence."


"Words cannot describe how much I despised this as I sniffed it. I even had to sniff it twice, because I couldn't imagine how anything could smell like this. I imagine this is what a burnt corpse smells like. The scent was so strong, and so corpse-bonfire-y. (---) Satan in a bottle."
 
"(---)it kind of reminds me of campfire hair if that makes sense."

"It is a strong scent and it has to be used with a strong-willed person otherwise it will just smell too powerful for your personality. In the bottle it smells very incensey. When you put it on skin, it smells like fire and blood. It reminds me of a bonfire or burning embers."Hellstonen keskeisimpiä tuoksuja ovat jojobaöljy, kumina, mehiläisvaha ja vetiver. Pullokin on ihastuttava pipettipullo. (Rakastan pipettejä!) Ironista kyllä, Lushin "Breath of God" ja "Hellstone" yhdistettynä luovat mitä harmonisimman, herkullisen tuoksun. Jumalan ja Paholaisen yhteistyötä?

Tästä tuli todellakin lempituoksuni, rynnin äkkipikaa ostamaan sen, ja petyin, kun sain samalla kuulla, että sen valmistaminen lopetetaan. :( Onneksi tuo pullo on todella riittoisa.16 kommenttia:

 1. Huh, haluaisin tuoksuttaa tuota, kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!
  Tosi tunnelmallisia kuvia taasen, tykkään etenkin tuosta viimeisestä kun oot tollanen peikkotyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääset tuoksuttamaan sitä vaikka seuraavalla kerralla, kun tulet Helsinkiin : > <3

   Poista
 2. En oo noihin Lushin hajuvesiin tutustunut, mutta Black Phoenix Alchemy Labin tuoksut on itselle tällaisia kuin tämä on sulle :D Oon ihan fiiliksissä aina kun saan uutta tuoksuteltavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itse kokeillut ikinä BPAL:n tuoksuja, mutta ne näyttävät mielenkiintoisilta. :O Tai niissä on mielenkiintoisia kuvailuja ja kuvituksia.

   Aika jännää, miten voimakkaasti tuoksu muuttuu, kun siihen yhdistää jonkun visuaalisen kokemuksen tai mielikuvan! Esim. voisin kuvitella, että en tykkäisi tuosta Hellstonesta yhtään niin paljon jos se olis joku musta pullo tuiman miehen kuvalla "Calvin Klein: Sexy Stone" tai jotain vastaavaa :DD Mutta nuo BPAL:n tuoksut näyttävät juuri sellaisilta, että ne kutkuttelisivat mielikuvitustani tuoksunystyröiden lisäksi juuri täydellisesti! Voi minkä menit tekemään... Aloin just selata niiden nettisivuja... *kuulee, kuinka kukkaro vinkuu peloissaan käsilaukussa*

   Poista
  2. Hei kannattaa rekisteröityä BPAL-foorumille! Sieltä saa edullisemmin esim. niitä pikkuisia imp-pulloja, kun muut käyttäjät niitä myyvät! Oon ostanut sitä kautta jo kymmeniä tuoksuja, ja aina saa jotain extraa kaupanpäälle. Sieltä BPALin virallisesta kaupasta ostettuina postikulut on muistaakseni $16 vaikka tilaisit vain impejä. Foorumilta ostettaessa postarit on usein jotain $5 luokkaa :)

   Foorumin näkee kokonaisuudessaan vasta rekkaamisen jälkeen.
   http://www.bpal.org/

   Poista
  3. Niin ja pyydän anteeksi jo valmiiksi... :D

   Poista
 3. Hauska tuo yksi arvostelu: "smells like fire and blood"! Tuoksuukohan kaikki Targaryenit tuolta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvittelen, että Viserys olisi tuoksunut joltain raivostuttavan makealta, aavikkoon sopimattomalta pröystäilytuoksulta. :D Daenerys voisikin tuoksua tuolta, ehkä kuitenkin hiukkasen hiekkaisemmalta ja hieltä. *analysoi sieraimet väpättäen*

   Poista
  2. Ja Maester Aemon tuoksuisi vain korpin sulilta, maidolta ja vanhalta ihmiseltä. :p

   Poista
 4. Uskomattoman hienoja kuvia! :) Ja koskaan ei oo hajuveden kuvailu kuulostanut noin kiehtovalta (tosiaan en omista yhtäkään hajuvettä) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vau, onnistuin siis tehtävässäni. Koskaan ei hajuvesi nimittäin ole herättänyt mussa näin kiehtovia mielikuvia.

   Poista
 5. En yleensä mitenkään innostu hajuvesi jutuista, mutta tää kiinnostaa vaikken ole edes haistanut! Kummallista. Kai se metsä ja mystiikka vaan toimii. +erittäin toimivia kuvia myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, kiitos. Onhan se vähän vaikea ehkä samaistua hajuvesiin netin välityksellä, kun ei haista sitä. :D Mutta ihanaa, jos viesti välittyi perille. Metsä ja mystiikka toimii aina :D

   Poista
 6. Toi hajuvesi kuulostaa tosi kiinnostavalta - ja niin sulta. Tekisi mieli kokeilla sitä. Ja noi kuvat oli erittäin makeita myös! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii, kiitos Yuki! :3 Se on tosi kiinnostava hajuvesi kyllä. Omituinen ja mystinen.

   Poista
 7. Voi Meeri, oot aina ja ikuisesti mun bloggari-idoli. Rakastan aivan järjettömästi tän entryn ulkoasua. Visuaalisuutta ja verbaalisuutta. Kokonaisuutta. Ja noita kaikkia tiedonjyviä. *.*

  VastaaPoista