lokakuuta 21, 2012

Sarvekas

 Pitkästä aikaa jotain itsetehtyä. Eräänä yönä nukkumatin kolkutellessa jo ovia, sain villin inspiraation. Tykkään sarvista; pitkistä, lyhyistä, kiemuraisista, haarautuvista. Olen jo pitkään halunnut jonkinlaisia sarvi-hiuskoristeita, mutta sellaiset ärsyttävät vappu-pirunsarvipannat eivät ole vaihtoehtona. Päätin siis askartaa hiuspinneillä kiinnitettävät sarvet.
Kiinnitin fimo-massasta muovaillut sarvet kuumaliimalla tavallisiin hiusklipseihin. Pieniä juttuja, jotka olisin jälkeenpäin ajateltuna tehnyt eri tavalla: pinnien olisi pitänyt olla eri mallisia, sellaisia mitä ei tarvitse napsautella, en tiedä mikä niiden nimi on. Sellainen pitkä joka toimii saranalla. Sillä tuo napsuteltava pinni kuluttaa joka napsauksella aika paljon tuota kuumaliimakiinnitystä (joka on muutenkin aika roisin ja ruman näköinen. Se tulee onneksi kuitenkin tukan alle piiloon). Lisäksi sarvi on aika painava ja painopiste saa pinnit valumaan päässä. Tähän auttaisi ehkä pienemmät sarvet, ontot sarvet (niitä olisi kyllä vaikea muotoilla) tai sarven liimaaminen pinnin keskiosaan (tähän ei kävisi nuo klipsuteltavat pinnit).

16 kommenttia:

 1. Hehee onpa hauska tee se itse idea :)

  VastaaPoista
 2. Tosi nätit! Mulla on fimosta tehdyt isommat sarvet, jotka on kiinni mustassa ohuessa kuminauhassa, ne asettuvat aika kivasti päähän :) Sitä varten piti vain tehdä pienet reiät kummankin sarven juureen, jotta sai nauhan pujotettua niistä läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi on ihan hyvä idea. Onko kuminauhassa solmut pitämässä sarvet tietyssä paikassa, vai seilaako ne vaan vapaina?

   Poista
 3. No hitto. Sopii ihan sika hyvin sulle.

  VastaaPoista
 4. solumuovi voisi olla aika hyvä materiaali sarviaskarteluun, tein muinoin työharjottelussa solumuovista "poron sarvet", jotka päällystin nahkasuikaleilla. erittäin kevyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä se solumuovi oikein on? Google ei auttanut mua kovinkaan paljoa. Paitsi että se on ehkä sitä juttua, mitä on lötköpötköissä.

   Poista
 5. Tää on ihan tosi hämmentävää, nimittäin juurikin tässä eräs yö koin jonkun inspiraatiotulvan ja istun aamuyöllä rakentamassa rautalangasta tukirankaa cernitsarville :D
  Nää on kyllä tosi onnistuneet! Eihän ainakaan kuvista huomaa yhtään tuota kiinnityssysteemiä.
  Itse tosin ajattelin aika massiivisia sarvia jotka vaatis sen hiuspannan pysyäkseen (niiden pienien lisäksi......enempi on parempi jos kyse on sarvista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huu, olikohan meillä sama sarviyö?
   Massiiviset sarvet olis kanssa aivan ihanat, siihen kyllä tarvittaisiin tosiaan pantaa. Ja jotain sopivampaa materiaalia ehkä kuin fimo/cernit.

   Poista
 6. Oh, miten ihanat! Mäkin tykkään niin sarvista. -Pumpuli

  VastaaPoista
 7. Kannattaa koittaa eka foliosta muotoilla sarvet ja siihen päälle sitten massaa, tulee ainakin kevyemmät. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä idea! Tosin muotoilin noi sarvet silleen vääntämällä niitä korkkiruuviksi, mikä sitten taas rutistaisi sen folion siellä sisällä ihan ryttyyn... Tai siis ku mun muovailu on jotenki niin sellasta painelua a vääntelyä kun mun massat on jo vähän vanhoja ja jähmeitä:D Mut kestääkö se siis uunia? Tai no kai se nyt kestää, uuniinhan folio on tarkotettu, hyvä minä:D

   Poista