elokuuta 11, 2014

Dumpster-diving damsel


Tällä viikolla kävi samana päivänä kaksi kertaa ihan mieletön roskistuuri.
Olen dyykkaaja, myönnän sen ylpeänä. Jos ehjää tavaraa/hyvää ruokaa on roskiksessa, totta hitossa otan sen. Dyykkauksessa on tietysti hyvä olla maalaisjärki ja perusaistit mukana; Haiseeko tuote? Näyttääkö se/sen pakkaus selkeästi rikkinäiseltä? Tuntuuko se omituisen muhjuiselta? Jos ei, se on ihan hyvä. Verhoiltujen huonekalujen dyykkauksessa kannattaa ottaa huomioon, että se on saatettu heittää pois tuholaisten takia, tai siihen on voinut päätyä ruumiinnesteitä.

No, joka tapauksessa, tässäpä sen onnekkaan päivän dyykkauslöydöt. Ensin löysin työpaikan roskalavalta nätin leivostelineen. Se oli vähän vinossa, mutta se ei haittaa. Käytän sitä kaiken pikkutilpehöörin säilyttämiseen, joka muuten vain pyörii pöydillä vailla omaa paikkaa.(Välihuomautus: Nico jäi nyt jumiin tohon ikkunaan, kun se pyydysti ampiaisen lasipurkin ja paperin väliin; se ampiainen meni ihan berserk modeen ja nyt Nico ei uskalla ottaa sitä lasia irti ikkunasta. Se ampiainen vaan pistää sitä paperia ja riehuu siellä lasissa, ja me ollaan molemmat ihan kauhusta jäykkänä.)

Toinen onnenpotku oli meidän taloyhtiön roskisten kierrätyspisteestä. Tämä oli jotenkin ihan uskomatonta, sillä olin puhunut useammallekin ihmiselle juuri parin viikon sisällä, että haluaisin lukea Stephen Kingin "Mustan Tornin". Sitä on suositeltu mulle, ja siitä on ollut puhetta, ja olin melkein tehnyt jotain asian eteen (:D olen hidas), kunnes tämä kaunokainen vain kutsui minua kierrätyspisteen hyllystä. Mystistä! Ensimmäisellä sivulla on käsin kirjoitettu puhelinnumero. Jos soitan siihen, mitä tapahtuu? Kuka vastaa? Revolverimies?Translation:

One day I found great things from dumpsters. I do dumpster diving, I think it's nothing to be ashamed of. If it isn't broken and if it doesn't smell or feel weird, I'm happy to take it. 

I found a neat (I have no idea what it is in english) umm... Thing! And also, Stephen King's Dark Tower parts 1-3 in one book. It's kind of weird, because I have been thinking just last week, that I'd like to read The Dark Tower, because people who have a great taste, have been recommending it to me. And then it just comes to me like that. It's a mystery... Also, there's a strange phone number written on the first page. Hm!

6 kommenttia:

 1. Mulla oli aikoinaan kauhia metsästys ton Musta torni-sarjan kanssa, mutta sain kuin sainkin lopulta kaikki kohtuu hintaan metsästettyä King-voittoiseen kirjahyllyyni. Viime syksynä sain hetkeksi palata Säteen polulle kun Tuulen avaimen suomennos ilmestyi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole häpeäkseni lukenut kovinkaan paljon Kingiä. Noh, jostain se urakka on aloitettava: )

   Poista
 2. Hienot jutut oot löytänyt! Minäkin olen dyykkaaja, oli ihanaa kun joskus kauppojen roskikset eivät olleet vielä pääasiassa kiinni, mieleen on jäänyt esim. suklaarusinalaatikko, sellainen kolmen kilon jonka pakkausmuovi oli säröytynyt minkä takia se oli heitetty pois. Ja mitä kaikkea muutakin tavaraa olen löytänyt myös :D Ei tuo sun kirjanlöytäminen varmaan mikään vahinko ole! Maailman tapa sanoa että pyyntöjä kuunnellaan ja ainakin niihin vastataan jotka helposti voi toteuttaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Toisen roska, toisen aarre. Harmi tosiaan, että roskikset ovat jatkuvasti vaikeampia ja vaikeampia tongittavia, kun kaikki siirretään lukkojen taa.

   Poista
 3. Tavaran dyykkaajaksi itsekin muutuin, kun näin lähiroskiksissa paljon mielenkiintoista tavaraa, muttei ikinä ole mitään tuollaisia oikeita aarteita löytynyt. Pahimmillaan esineet, kuten kirjat, matot yms., on heitetty roskiksen sisälle erinäisten kierrättämättä jättävien yksilöiden limaisten roskapussien sekaan. Koeta siinä sitten edes harkita työntäväsi kättä roskiksen uumeniin kun kaiken hyvän tavaran ympärillä on käytettyjä vaippoja ja kaikenlaista muutakin oksettavaa roskaa. Jaksan ihmetellä sitä, miksi hyvää tavaraa pitää heittää roskikseen. Saisivat lahjoittaa ne pois, jos eivät saa niitä myytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, joo se on kyllä todella ikävää minustakin. Olen tosi iloinen, että meidän taloyhtiön roskiksissa on tuollainen tavaroidenkierrätyspiste. :) Toivottavasti sellainen käytäntö leviäisi useampaankin paikkaan!

   Poista