huhtikuuta 27, 2011

Filmikuvien riemu

Ensimmäinen filmirulla on kehitetty. "Virheist oppii ja kokemust karttuu", niinkuin Pikku G lauloi aikoinaan. En ollut huomannut etsimessä näkyviä kuvan rajoja, joten suuri osa kuvista oli kummallisesti rajattu. Mutta siellä oli helmiä joukossa. Tässä parhaimmistoa tai jotain semmoista:

Esimerkiksi tässä kuvassa on omituinen rajaus, ja palanen seuraavaa kuvaa mukana. Hmm?

Tämä on erittäin pelottava kuva. Mitä Sinä näet siinä? (Itselläni ei ole mitään hajua, mistä tämä kuva on otettu. Ehkä unistani?)

Pakollinen "Mulla ei ole kavereita, kuvaan jalkojani"-kuva. Plus valoilmiö? Mun ihanaiset Demonia-kenkäni.

Kävin viikko sitten auttamassa ystävääni musiikkivideon kuvauksissa Heinolassa, ja kuljimme tuollaisen taideteospuiston läpi. Siellä oli hienoa romutaidetta! (Tässä ilmenee just se rajauksen harmillinen vääristymä... Tarkoitus oli ottaa taideteoksen päällä nököttävä jättiläismäinen kaasunaamarikärpänen mukaan kuvaan)


Tämä on myös Heinolasta. Tykkään tästä kuvasta jotenkin tosi paljon. Pidin musiikkivideossa tarvittavaa naamiota sateelta suojassa...

"Kulku raiteilla on rangaistuksen uhalla kielletty! -VR"

Laukaa-beibi

 Tää on yks onnistuneimmista kuvista kai, koska Iina oli niin pikkutarkka rajauksen kanssa. :D Äkkäsi sen mitä minä en: Ne kehykset etsimessä toden totta ovat kuvan rajat.


 Viimeinen kuva oli yllätys! Kotoa lähtiessä otin Nadiasta kuvan jotta saisin filmiä täyttymään. Forumissa, jossa kehitin kuvat, otin testikuvan rämplättyäni temppuilevaa filmivipua. Kuvat ilmeisesti menivät päällekkäin.

Viimeisen kuvan ilmiö on ilmeisesti nimeltään double exposure/multiple exposure. Olen aina halunnut ottaa tuollaisia kuvia filmikameralla, mutta käytännön tieto puuttuu. Voinko kuvata filmin täyteen, kelata sen alkuun ja kuvata uudestaan siihen päälle? Soitin äidillekin tänään selvittääkseni tämän mysteerin. Äiti veikkasi, että kyllä se onnistuu. Hmm hmm. Aion ehdottomasti testailla tätä seuraavalla filmirullallani. Jos jollain lukijoistani on aavistusta asioista, otan mielelläni tietoa vastaan.

Valokuvaliikkeessä oli mielettömän söpö/nätti/kaunis nainen töissä. Tatuoitu naisellinen valokuvanörtti jolla oli mustat hiukset, punaiset huulet ja ruskeat silmät. Saatoin vahingossa rakastua ihan pikkuisen. Ja hän oli vielä yltiöystävällinenkin, auttoi minua kelaamaan filmin kunnolla, koska olin nolo enkä osannut itse. No en mä tiedä oliko se edes valokuvanörtti mutta se ainakin tiesi enemmän kuin minä ja oli auttavainen ja aaaah on varmaan tosi ihana työpaikka, voi kun minäkin pääsisin kehittelemään ihmisten valokuvia ihan oikeassa pimiössä! Ja valokuvanörtti on siis hyvä sana eikä haukkumasana. Mä vaan selittelen, jos vaikka se joskus vahingossa eksyisi tänne ja lukisi. Sitten kyllä punastuttaisi hieman.

5 kommenttia:

 1. upee toi "tuplakuva" :D odotan kyllä innolla millaisia kuvia tulee kun rupeet tota tekniikkaa testaamaan ihan tarkoituksella

  ja söpöt myyjät on parhautta <3 Makuunissakin on yksi.

  VastaaPoista
 2. Onko nää siis kuvattu sillä hienolla vanhalla kameralla?

  ps. se on oikeesti hieno, ei ollu vittuilua : (

  VastaaPoista
 3. Riippuu varmaan millä kameralla kuvaat; ainakin holgat ja dianat kehottavat ottamaan kaksi kuvaa yhdelle ruudulle peräkkäin. Eli käytännössä kaksi napsausta ja sitten eteenpäin. Silloin voi ehkä enemmän vaikuttaa lopputulokseen, kun muistaa mitä on ensin kuvannut. Toki yllätyksetkin voivat olla omiaan.

  VastaaPoista
 4. Anna-bel: Joo, tuo kuulostaa järkevältä ja loogisimmalta vaihtoehdolta, ja sitä mietinkin ensin. Mutta kamerassani ei pysty ottamaan kahta kuvaa samalle ruudulle. Jos ei käännä vipua valokuvan ottamisen jälkeen, ei voi ottaa kuvaa. :/

  VastaaPoista