elokuuta 01, 2013

Ja Sisar Surumieli sanoi: Tulkoon Syksy


 Okei, okei. Tiedän, ettei elokuu ole vielä syksyä. Kesä jatkuu kyllä vielä ainakin kuukauden. Elokuu, syyskuu ja lokakuun alku ovat minun lempivuodenaikaani, sellaista loppukesän ja syksyn vaihdetta.


Kesän näivettämä inspiraatio alkaa nostelemaan päätään ensimmäisten kirpeiden syksyn tuoksujen myötä ja auringossa nahistuneet aivot alkavat toimia jälleen. Lämpimiä päiviä riittää vielä, mutta tappohelteistä ollaan jo päästy eroon. Pikkuhiljaa ruska alkaa valtaamaan maisemaa, ja pian syksyn riisuttua puunrungot alkaakin jo Halloweeniin valmistautuminen!


Syksyllä on ihania syyssateita, värejä, tuoksuja ja tunnelmia. Syksyllä on hyvä valokuvata, piirtää, kirjoittaa, kuunnella musiikkia ja askarrella. Ehkä saan nyt syksyn alkaessa itseäni taas niskasta kiinni kaikilla noilla aloilla.


Syksyllä voi synkistellä. Syksyllä on myös parhaat säät juuri parhaalle vaatetukselle; kerrospukeutuminen, villatakit, pitkät kaulaliinat, pitkät saappaat... Kaiken lisäksi syksyllä kauppojen vaatteet tulvivat ihania värejä; viininpunaista, munakoisoa, luumua, mustaa, harmaata. Syystakeissa on vakosamettia ja korkeita kauluksia, joihin hautautua.  Syksy on monelle uuden alku, mutta myös samalla esimerkiksi sana "marras" viittaa kuolemaan. En voi olla ajattelematta, että syksyssä on jonkinlaista uudestisyntymisen taikaa. Kuolemaa ja elämää.


 Syksyllä tehdään parhaat ruuat; padat, muhennokset, sienikeitot, omenapiirakat. Omakotitalojen pihoissa tuoksuvat kirpeät oman maan omenat ja sieniä puskee jokapuolelta. Kotona on hyvä kuunnella sateen ropinaa höyryävän sienikeiton äärellä villasukat jalassa.
 Syksyllä kaikki vaan on niin kaunista.

13 kommenttia:

 1. Ei vitsit, syksy on kyllä ihan paras! Tosi nätti postaus ja ihania kuvia.

  VastaaPoista
 2. Elo-lokakuu on myös mun mielestä upeinta aikaa vuodesta :) Mutta täytyy kyllä myöntää, että jostain syystä en nyt vielä odota syksyä... Johtunee ehkä siitä, että kouluun paluu häämöttää jo muutaman viikon päässä. En tykkää. Kesä meni muutenkin hirveän nopeasti, en olisi vielä valmis siitä luopumaan. No, katotaan sitten uudestaan kuukauden päästä, kun koulukin on jo alkanut ym, voi olla ihan toiset ajatukset jo silloin :)

  Mutta ihana fiilistelypostaus, syksy on lemppari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä vähän ajoissa ;) Mulla on ollut suht surkea kesä, joten ei tule yhtään ikävä. Ymmärrän kyllä jos vielä muut ei halua luopua kesästä, minä vain olen tällainen synkkä mörrimöykky :D

   Poista
 3. Voih, en millään jaksa odottaa enään syksyä <3 Syksy on itselleni ehdoton suosikki vuodenaika :) Sateet ja pimeät illallat tervetuloa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä pitää hetki malttaa! :D Mutta sitten otetaan kaikki ilo irti :)

   Poista
 4. Syksy on parasta <3 Ihanaa ku säki teit tälläsen rakastan syksyä postauksen <3 Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 5. Syksy on kaunista aikaa, mutta jostain syystä tää merkintä ja syksyn ajatteleminen saa mut jotenkin melankoliseksi. Mulle on vaan usein just syksyllä tapahtunut aika kurjia asioita, joten assosioin syksyn usein kurjuuteen, surullisuuteen ja masennukseen ja tuun surulliseksi, vaikka mulla ei oliskaan syytä olla surullinen mistään. Kiitos ja anteeksi, tää postaus vaan herätti paljon ajatuksia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih :( Tiedän kyllä mitä tarkoitat. Mulla kevät on sellaista aikaa mihin assosioin kaikkia ikäviä asioita. Se on tosi harmi että joku niinkin hallitsematon kuin pelkkä vuodenaika tai esim. sää laukaisee vanhoja kipeitä muistoja ja pahaa mieltä, kun sellaisille luonnonilmioille ei just voi oikein mitään :D

   Toivottavasti nautit vielä jäljellä olevista kesän päivistä kylliksesi!

   Poista
 6. Mulla on ihan täydet alkusyksyfiilikset jo menossa. Tää oli ihana postaus, tuli kaikki rakkaimmat syksyasiat mieleen ja tekee mieli vain kietoutua kaikkeen siihen kauneuteen ja inspiraatioon - muhunkin inspiraatiopuuskat iskee alkusyksyn kirpeiden iltojen ja aamujen mukana!

  Upeita kuvia jokainen!

  VastaaPoista
 7. Sulla on ihanan väriset hiukset :)
  Syksy on minunkin lempparivuodenaikani!

  VastaaPoista