elokuuta 18, 2013

Black No.1

 Tajusin juuri, että olen rokannut tätä mustanpuhuvaa tyyliäni yli 10 vuotta. Yli k-y-m-m-e-n-e-n vuotta! Pitsi on liehunut, ketjut kilisseet ja luut kalisseet enemmän tai vähemmän vuodesta 2003 lähtien. Musta on verhonnut vartaloni ja sydämeni kokonaan ja vaikka olen oppinut jo vuosien saatossa käyttämään muitakin värejä, se tulee olemaan aina se juttu, johon tulen turvautumaan.

Hah niille kaikille, jotka ennustivat mustiinpukeutumiseni olevan vain ohimenevä teiniangstivaihe. Tänään Vaasankadun kirpputoria kiertäessäni huomasin tekeväni taas sitä, että katseeni ja käteni koskettivat vain mustia vaatteita kasojen keskeltä. Silmäni etsivät ahnaasti pitsiä, sifonkia, verkkoa ja tylliä. 

Saaliini jäi pieneksi, mutta sitäkin tyydyttävämmäksi; löysin yhden löllökauluksisen neulemekon ja yhden pitsihihaisen paidan. Mustia molemmat. 
 

Musta paita: check, musta hame: check, musta laukku: check, mustat sukkahousut: check, mustat kengät: check, musta sateenvarjo aurinkoisella säällä: check.

Pimeyttä varjot aristaa
Pimeys on lämmin syli kehtolaulun aikaan
Ainoa ystävä joka luoksein aina palaa

Oi pimeyttä, kuinka 
Taas sinuun rakastuinkaan uudestaan!


Kymmenen vuotta sitten:

Herkkä ~14-vuotias goottityttö herkästi myllätyllä pihamaalla uudessa ylpeydenaiheessaan, kirpparilta ostetussa herkässä sifonkihameessa. Tekisi mieli tirauttaa kyynel aina tätä kuvaa katsoessa, kun olin niin pieni ja haavoittuvainen.


Translation:

I have dressed mainly in black for over ten years now. TEN years. It's just the best, safest, most stylish choice. I have of course learned to wear other colors as well, but black is always going to be number one. 

Today at the flea market I noticed something I always do. My eyes brush quickly over colorful items and stop only to look everything that is black. My fingers grasp only black things and hunt greedily for chiffon, lace, tulle, fishnet...

My loot was two pieces of clothing, both black.

Ten years ago I was about 14 yrs old and had had my first chiffon skirt. It was my precious. That photo of me being so tiny, just a little teenager, makes me feel touched; So young and fragile.

7 kommenttia:

 1. ihana toi kuva missä sulla on toi kaulus huppuna, oh. oot eteerinen

  VastaaPoista
 2. Oh sua ei tunnista tosta vanhasta kuvasta yhtään :O Ihan eri näköinen :O

  Oot mun idoli... Black-power 4evaaaah :''DD <3

  VastaaPoista
 3. AHHHAHAHAHAHAHA mun tekee mieli nauraa räkäisesti kaikille, jotka sanovat, että kaikki mustiinpukeutuminen ym. massasta poikkeava tyyli on "vain vaihe". Haistakoot vitun. Minusta kaiken maailman ernut, gootit, punkkarit, hevarit ja muut otukset ovat supertyylikkäitä.

  Voi ei mä en halunnu tuoda tätä yhtä asiaa esiin, mutta nyt on pakko paljastaa: me ollaan oltu yks vuos samalla luokalla. Sillä luokalla, millä oli se yks... Laura. Öhöm, ei siitä sen enempää. Olin silloin hiljainen ja varmaan vaikutin usein siltä että mulla oli kyrpä otsassa, mutta ihailin kovasti pukeutumistyyliäsi. Piirsit ja maalasit myös hienoja kuvia. Tässäkin blogissa on ihanaa katsella kuvia itse tekemistäsi jutuista.

  Oot ehkä mainunnut tän mutta en muista, että minkä merkkinen kamera sulla on? Sillä saa näköjään sairaan hyviä lähikuvia, päätellen merkinnästä "Tulkoon Syksy".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se aika monelle ollu vaan vaihe jota sit nyt nolona muistellaan... Mut mulla aina joku hitunen sellasta tiettyä tyyliä pysyy :)

   Aijaa ollaan vai :D Voi hitsi kun en nyt tiedä kuka sieltä olet kun en näe sun naamaa missään sun profiilissa. Musta tuntuu että sillä luokalla me oltiin kaikki aika kyrpä otsassa, itse ainakin muistan että elelin sillon aika huonoja aikoja ja se luokka oli tosi epämotivoiva juurikin erään henkilön sekoilujen ansiosta... :D Kiva kuitenkin kuulla että oon tehnyt vaikutuksen! Kiitos paljon kehuista. :3

   Mun kamera on Nikon D40, ja objektiiveina perus 18-55mm objektiivi ja sitten 24-85mm objekti. Ei sillä hirveen läheltä kuvia voi ottaa, mutta kun ottaa isoja kuvia ja rajailee niitä kuvankäsittelyohjelmalla tarpeeksi tiukasti, niin kyllä aika yksityiskohtaisia kuvia saa. :)

   Poista
  2. En tykkää paljastaa oikeaa nimeäni nettikeskusteluissa (kun muut näkee), mutta voin kertoa että sekin alkaa E:llä. Mulla oli puolipitkä ruskea tukka ja istuin sun takana olevassa rivissä niiden kahden riitelijän keskellä.

   Poista
  3. Aa nyt muistankin. ;) Moi! Toivottavasti säkin voit jo paremmin, eikä tarvitse olla enää kyrpä otsassa niinkuin sillä luokalla kaikilla taisi olla...

   Poista
 4. Kyllä mä nyt aika suhteellisen hyvin voin, ainakin niihin vuosiin verrattuna... välillä on mennyt tosi huonostikin, mutta kaiken kaikkiaan on menty paaaaaljon eteenpäin. On suuri helpotus, ettei tarvitse enää koskaan uudestaan tulla teini-ikäiseksi XD

  VastaaPoista