kesäkuuta 05, 2013

Kloriittivärjätyt shortsit


 Eräitä mun blogin suosituimmista hakusanoista on ollut kaikki kloriitilla valkaisemiseen liittyvä sanasto. Tästä olen päätellyt, että ihmisiä kiinnostaa, miten sillä kloriitilla oikein valkaistaan. No, tässä tällainen tiivistetty tietopaketti siitä, miten saat itsellesi kivat kloriitilla rääkätyt shortsit.

Leikkaa vanhat housut shortsinmittaisiksi. Rääkkää lahkeita esim. mattoveitsellä rapsuttamalla ja kiskomalla. Laita kloriittia suihkepulloon. Suihkuttele menemään! Jos painat sitä suihkepullon kahvaa reippaasti ja nopeasti, saat suihkepullosta sellaista tiheää sumua. Mitä kauempaa suihkutat, sitä haaleampi ja laajempi lopputulos on. Jos painat hitaasti, pullo tekee "roiskeita", tippoja ja läiskiä. Läheltä suihkutettu kloriitti tekee sellaista täsmällistä kuviota. Suosittelen satunnaisen kuvion haluajille suihkuttamaan roiskeita, ja tekemään sen kaukaa.

Ripusta shortsit kuivumaan johonkin ja muista, että kuivumisen jälkeen shortsit kannattaa pestä, muuten ärhäkkä kloriitti voi nostattaa ikävän ihottuman kontaktikohtiin. Muista myös työskennellessäsi suojata vaatteet ja pinnat. Itse esimerkiksi suihkuttelin shortsini irtileikattujen lahkeiden päällä, niin että ohi suihkunnut kloriitti joutui vain roskiin meneville irtolahkeille. Käytän "klorin"-merkkistä kloriittia, mutta en nyt tiedä onko sillä paljoakaan väliä mitä merkkiä käyttää.

Onnea matkaan!


DIY-piikkipannan saa myös ovelasti tehtyä vanhoista piikkikaulapannoista, joita varmasti meillä kaikilla teiniernuiluvaiheen läpikäyneillä on nurkissa pyörimässä. Tarvitset vain tavallisen pannan ja piikkikaulapannan. Tuon voisi varmasti tehdä kuumaliimallakin, mutta itse päädyin vain väliaikaiseen ratkaisuun, solmin pannat ponnareilla kiinni toisiinsa. Ponnaripäädyt jäävät piiloon hiusten alle kivasti.


Kesätukka raastaa edelleen hermoja. Nyt on se vaihe jota inhoan eniten, odottelu. Odotan ehkä viikon että saan pistää vielä yhden blondauksen tuohon kukertavaan kuontaloon. Sitten alkaakin (toivon mukaan...) purkkapinkkeily. Näytän blondina ihan äidiltäni, mikä ei ole siis paha asia, mutta todella hämmentävää.

3 kommenttia:

 1. Ootko värjänny noi shortsit vaalennuksen jälkeen? Ihana sävy ja tosi söpöt pöksyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ku ne oli sellaset aika kauheet violetit trumpettihousut jotka meinasin heittää roskiin, mut sit tajusin et se väri on aika ihana mut se malli on kauhee ni niistä tuli shortsit! Eli siis toi on vaan oikeeta väriä ja siitä vaalennettua. Mä en hirveesti itelläni välitä sellasista farkun värisistä asioista. :D

   Poista
  2. Aattelin eka et jos ne on ollu mustat! Kun ite oon joskus tehny silleen et oon valkassu mustaa ja värjänny sit uudelleen jollain värillä koko kankaan koneessa, sekin toimii ihan hyvin jos ei aina haluu sitä ruosteenpunasta/oranssia meininkiä.
   Noi on kyl tosi ihanat!

   Poista