syyskuuta 28, 2012

Matkapäiväkirja osa 5: Viimeiset päivät

 Päivä 6

Tänään ollaan grillailtu ja vietetty rentoa elämää pihalla. Ollaan uitu kuin hullut, syöty kuin porsaat ja nautittu elämästä ja lomasta. Mä olen löytänyt jälleen sisäisen kivienkeräilijäni! Tää piha on täynnä sellaisia koristekiviä, ihan sileitä ja lämpöisiä. Yhdessä vaiheessa vaan havahduin maasta, kun olin hipelöinyt niitä kiviä varmaan sata vuotta! Kivet on vaan niin mielenkiintoisia. Tajusin, että oon päiväkoti-ikäisestä asti tykännyt katsella, tunnustella ja keräillä kiviä. Aina lomamatkojen loppupuolella oli kauhea parku, kun ei saanutkaan raahata kaikkia kerättyjä kiviä kotiin vaan piti valita vain muutama niistä kaikista hienoista!

Tollaisia kiviä siellä oli. Kuvaaja Cassu
Pakko myöntää, että otin sieltä pari hienoa kiveä kotiin... Hyi hyi Meeri. Sileät, pyöreät kivet on vain mun heikkous.

Käytiin Nicon kanssa kävelemässä kahdestaan Ulrichskirchenin kaduilla auringonlaskun aikoihin. Vierailtiin paikallisella hautausmaalla, ja sitten vain käppäiltiin minne nenä näytti. Palattiin takaisin, kun alkoi jo hämärtää ja pikkuhiljaa tähdet syttyivätkin jo taivaalle.

 Päivä 7

Tänään käytiin vielä läheisessä Wolkersdorfin pikkukaupungissa shoppailemassa. Ostettiin Ernstille ja Helgalle sellainen kukkakori siitä hyvästä, että ne oli majoittanut meidät sen viikon ajan. He olivat ihanan vieraanvaraisia.

Eilen ja tänään molempina päivinä syötiin sellaista ihan tör-ke-än hyvää take-away-jäätelöä, mitä sai yhdestä Wolkersdorfin puodista. Sellainen 2 litran styroksipakkaus, mihin sai valita 10 erilaista makua. Täytyy sanoa, että ikinä ennen en ole tuhlannut 18 euroa jäätelöön kerralla, mutta tuo oli kyllä sen arvoista :D Parasta jäätelöä, mitä olen ehkä ikinä syönyt (ja tähän lasketaan Ben&Jerrytkin mukaan), niin pehmeää ja maukasta. Olisi pitänyt ottaa siitä kuva, niin että olisi voinut jälkeenpäin Suomessa kärvistellä ja muistella. Nyt täytyy vielä sanoa, että en siis syönyt sitä 2 litraa yksin enkä edes vain Nicon kanssa, vaan se oli tarkoitettu kaikille. :D

Huomenna koittaa kotimatka :( Mutta se tarkoittaa sitä, että pian pääsen olemaan taas Nadian kanssa!

Auringonlasku Ulrichskirchenin rajamailla

Tähdet näkyivät ihan eri tavalla kuin kaupungin valosaasteessa. (valotusaika sata vuotta)

Ulrichskirchenin juna-asema

Päivä 8


Ugh, lentokentällä. Hei hei, Itävalta.
Lentokentän ihmisjoukot on ärsyttäviä. Ihmset tungeksii, ähisee ja tärkeilee. Kai ne jotenki ajattelee et ne ei pääse koneeseen jos ne ei tungeksi ja rynni ja etuile... Niillä on enemmän kiire ku muilla, ja niiden oma perse on tärkein. Sit ku ne pääsee sinne koneeseen, niiden takana on hullu jono ja sitten ne jää siihen käytävälle vaiheilemaan ja riisumaan takkia ja koko jono saa odottaa kun ne pyllistelee siinä matkatavaroidensa kanssa.

Meidän koneessa oli joku tekninen vika, jonka takia koneeseen pääsy viivästyi puolella tunnilla. Nyt päästiin vihdoinkin lentoon. Nicoa jännittää taas, sen kädet on ihan nihkeet.
Joel suihkutti lentokentän tax free-myymälässä jotain miesten hajuvettä itseensä. Sitä oli niin paljon, että nenään alkoi sattua joka kerta kun se tuli lähelle :D

Joudutaan odottelemaan vielä Arlandan lentokentällä 4 tuntia Nicon ja Cassun kanssa, muu perhe jää vielä hotelliin yöksi ja tulee laivalla perässä. Täällä koneessa haisee tällainen kierrätetty suolikaasuilma. Tässä se matka nyt oli, huh! Oli kyllä tosi ihanaa, tosi kaunis paikka ja hyvää seuraa ja näin/koin paljon kivoja juttuja. Nyt haluun kuitenkin jo kotiin halimaan Nadiaa.

1 kommentti: