tammikuuta 01, 2015

Vintage bullet bra

 Varautukaa pienimuotoiseen vilautteluun. Esittelen teille tänään nimittäin uusimman, mutta samalla vanhimman vaatekappaleeni.

1940-1950-luvuilla hyvin yleinen ja suosittu rintaliivimalli oli nk. "bullet bra"-malli, eli liivit, jotka muodostavat tisseihin niin terävät päät, että niillä voisi melkeinpä leikata lasia. Nykyliivit keskittyvät enemmän likistämään ja puristamaan rintoja sinne sun tänne, kun taas bullet bra:t nostavat ne ylös- ja eteenpäin, ja niiden ommel muodostaa kärkeen terävän nipukan.


Olen hinkunut bullet bra-liivejä jo kauan, mutta liivishoppailu on mun kuppikoolla erittäin arpapeliä, varsinkin netissä. On täysin tuurista kiinni, tuntuuko liivit hyvältä, vaikka kokotaulukko väittäisi oikeaa kokoa. Bullet brat eivät ole mitään halpisliivejä, joten riski tuntui liian suurelta.

Veronpalautukset saivat mut kuitenkin rohkeaksi, ja tilasin etsystä aidot vintageliivit, jotka sattuivat olemaan kokoani. Hinta ei ollut ainoa asia joka jännitti, sillä mielestäni vaatii tietynlaista rohkeutta kantaa ylpeänä rintojaan bullet bra-liiveissä. Ne ovat nimittäin melko kaukana nykyaikaisista kauneusihanteista, ja ovat melko huomiotaherättävät.


 Ilon ja onnen päivä koitti, kun sain liivini ja ne sopivat kuin valettu! Itse asiassa ne ovat jopa mukavammat kuin mitkään liivini ovat pitkään aikaan ollut. Napakat, mutta eivät purista. Ei metallisia kaaritukia eikä muutakaan tukalaa. Tissit asettuvat tötteröihin kuin valetut :D

Se "huono" puoli vain, että en raaski peittää näitä! Haluaisin vain kekkaloida joka paikkaan pelkissä rintsikoissa. Kaikkein kaunein yhdistelmä näiden kanssa on läpinäkyvät vaatekappaleet, ja valtavat kaula-aukot.


Sitten, kun olen vähän säästänyt rahaa, investoin ehdottomasti What Katie Did-liikkeen spiraaliommel-rintaliiveihin. Täytyy vaan ottaa tarkkaan selvää, mitä kokoa tilata.

Ihan jokapäiväiseen arkikäyttöön en usko ottavani näitä, mutta esimerkiksi tämän merkinnän kuvat olivat mun uudenvuodenasuni. Tunsin oloni kauniiksi ja rohkeaksi koko illan ajan.

Olen yrittänyt välttää parhaani mukaan hiusteni lämpökäsittelyä, ja kuvien laineet/kiharat on tehty sellaisella kumisen-hiuspannan-alle-pujottelumeiningillä. Vaikea selittää, mutta jos joku on kiinnostunut, voin tehdä tutorialin? Mun tukka on normaalisti tikkusuora ja roikkuva, mutta uutena vuotena se oli i-ha-na. ♥
Tukka hiuspannan alle pyöriteltynä. Olen vapauttanut muutamia suortuvia tunnin kihartamisen jälkeen kuvia varten

Hiuspantakiharruksen ansiosta lainehtiva tukka ilman sitä pantaaTranslation:

Watch out, I'm gonna show some skin! Today I'm introducing my newest, but also oldest, piece of clothing. 

In 1940's and 1950's, it was common that the bra had a pointy shape, and they were called "bullet bra". Nowadays bras usually squeeze and press the breasts, but the bullet bra focuses to lift the breast up- and forward. The tip is sharp, so the boobs look like they could cut glass.

I have been longing for my own bullet bra for ages, but I'm having a hard time finding even regular bras that fit correctly. I never seem to get the size right, and sometimes the right size is still uncomfortable and wrong. So, ordering bras online is risky business for me. 

Well, in december I found the courage to order a vintage piece from etsy. It was my size and I was feeling brave. And oh the joy, when they arrived and were a perfect fit! They are actually even more comfortable than any of my other bras. 

It's just that I don't have the heart to cover them with clothing! I favor sheer, lightweight clothes with these, and of course large necklines. In these pictures I was wearing my New Years' outfit, and I felt pretty. My hair was curled with headband, I'm trying to avoid heat treatments, curling irons and such. I just tucked the (slightly damp) hair around the headband and let it air-dry.

When I have more money, I think I'll buy the "What Katie Did"-bullet bra.

9 kommenttia:

 1. Näytät todella upealle. Ja hienoa kuulla, että olosi oli myös upea. :)
  Itseäni ainakin kiinnostaisi tutoriaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ♥ Pistän sen tutorialin työn alle!

   Poista
 2. Apua, nyt mun on kyllä pakko ruveta metsästämään bullet bra -liivejä ihan kunnolla! Haluan pelotella ihmisiä terävillä tisseilläni :D

  Nää on tosi ihania kuvia, ja muakin kiinnostaisi hiustutoriaali :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KYLLÄ.

   En oo kuullut muuta kuin hyvää noista What Katie Did-liiveistä, että niitä suosittelen sulle kyllä, jos kukkaronnyörit vain antavat periksi. ;3

   Poista