marraskuuta 08, 2013

Vuodenaikojen vaikutus kiinnostuksenkohteisiin

Jokaisella meistä varmasti on tietyille vuodenajoille "oma juttunsa". Vuodenajat määrittelevät ainakin minun kiinnostuksenkohteeni ja olemukseni melko tarkasti. Aloin vaan tänään miettimään, miten mun mielenkiinnonkohteet menee aina niin sykleittäin.


KEVÄT

Mieliteot: Hedelmät, kuten kiivi ja satsuma; pimeän talven jäljiltä kroppa huutaa vitamiineja. Skumppa.

(c) Laura

Ulkonäkö: Joka kevät hurahdan niihin neonväreihin, kun ensimmäiset auringon säteet pilkistävät pilvien takaa ja asfaltissa näkyy kuivia kohtia. Keväisin tunnen myös hyvin usein pakottavaa tarvetta värjätä hiukseni hennalla luonnollisen punaoransseiksi.


Kiinnostuksenkohteet: Uudistuminen, kevätsiivoukset (ajatuksen tasolla:D)

Musiikkimaku: Manu Chao, Lady Gaga, The Decemberists, Dvar, Electric six
 

KESÄ

Mieliteot: Siideri, jäätelö, lime, kookos.


Ulkonäkö: Kesäisin alkaa aina kiinnostaa ne pastellivärit, varsinkin tukassa. Jostain syystä mulla myös sellainen goottisynkistely kulkee käsi kädessä kesän kanssa kaikessa ristiriitaisuudessaan. Ehkä se liittyy siihen ensimmäiseen kesääni goottina, kun murjotin auringonpaahteessa ja kuuntelin Evanescenceä ja Apulantaa. Kesäistä koivuvitsa-elovenaneitoa minusta ei saisi tekemälläkään, vaikka näen kesässä sen suomalaisromanttisen puolenkin.

(c) Joni

Kiinnostuksenkohteet: Helpostipureksittavat sarjat kuten 30rock ja Futurama, kirpputorit ja ilmaistapahtumat, puistossa istuminen, ystävien näkeminen. Uiminen, ruskettumisen välttely :D


Musiikkimaku: The Birthday Massacre, Apulanta, Evanescence, ysärihitit, Pariisin KevätSYKSY

 

Mieliteot: Kotimaiset omenat, omena-kaneli-jutut, muhennokset, sienet, padat, keitot, haudukkeet; Kaikki lämmin.


Ulkonäkö: Vaatteissa rikotut värit kuten luumu, munakoiso ja viininpunainen, harmaa ja musta tietysti. Syksyisin haluan usein värjätä hiukset leiskuvan punaisiksi, kilpailemaan ruskan kanssa. Neuleet ja muut lämpöiset jutut on must, ja tietty kerrospukeutuminen.Kiinnostuksenkohteet: Kummitusjutut, Tim Burtonin leffat, Halloween, The Walking Dead, valokuvaaminen, piirtäminen. Luovuuteni on syksyllä huipussaan.

(c) Nico

Musiikkimaku: Ismo Alanko, Múm, Nick Cave & The Bad Seeds, Mariee SiouxTALVI
(c) Nico

Mieliteot: Lämmittävän rasvakerroksen kerääminen, eli kaikenlainen turha mässäily ja mussuttelu. Suklaa, leipomukset, herkkuruuat.


Ulkonäkö: Tumma tukka ja kalpea iho. Tummat huulet (mustat, viininpunaiset, violetit, yms). Yleensä talvella tulee ostettua paljon uusia vaatteita koska veronpalautukset tulee joulukuussa :D Talvella tykkään myös valkoisista vaatteista/asusteista, koska ne sopivat lumen kanssa yhteen. En kuitenkaan melkein ikinä käytä moisia, koska mun käytössä mikään ei pysy valkoisena...


Kiinnostuksenkohteet: Joulun vältteleminen :D Skyrim, Taru Sormusten Herrasta, ynnä muut fantasiajutut. Jostain syystä esim. Skyrimin pelaaminen melkeinpä ahdistaa kaikkina muina vuodenaikoina kun talvella. Tai kaikki sellainen fantasia on vaan jotenkin niin talvijuttu, ja talvella tulee nökötettyä enemmän sisällä pelaamassa ja lukemassa kuin muina vuodenaikoina. Burleski ja pin-up tuntuu kiinnostavan myös talvisin enemmän.


Musiikkimaku: Viikate, Mind.in.a.box, Lykke Li, leffasoundtrackit (Batman, Danny Elfman, Rocky Horror Picture Show...)

Miten vuodenajat vaikuttavat sinun mielenkiinnonkohteisiisi?

2 kommenttia:

  1. Musta tuntuu et mulla ennen vaihteli mun olemus paljon radikaalimmin vuodenaikojen mukaan. Kesäisin mulla oli tapana kuunnella jotain kevyempää ja talvella taas huomattavasti raskaampaa, kun taas nykyään kuuntelen kaikenlaista vuodenajasta riippumatta. Mä taidan yhdistää tietyt elämänvaiheet tiettyihin vuodenaikoihin, mutta en ole varma, onko se itse vuodenaika vaikuttanut minuun niissä asioissa.. sillä jos vertailen vaikka viime vuoden syksyä ja tämän vuoden syksyä keskenään, niin on ne kyllä ihan erilaisia... Ainoa vaikutus taisi olla ehkä viime keväänä, kun alkoi vituttaa kaikkien ihmisten yhtäkkiset "siellä paistaa aurinko jee tulee kesä eikun ylös ulos ja lenkille KOKEILISIT SINÄKIN" -vaiheet :D Joten jos se vuodenaika vaikuttaa, niin se varmaankin vaikuttaa päinvastaisesti, kuin useimmilla vaikuttaa :D Tää oli mielenkiintoinen postaus, piti alkaa ihan tarkemmin miettimään miten tämä menee omalla kohdalla :) btw oot tosi kaunis!

    VastaaPoista
  2. Mulla ainakin valon määrä vaikuttaa kaikkeen tosi paljon... Ja sit tietty menneisyyden kokemukset tietyiltä vuodenajoilta; jos vaikka just monena syksynä on tehnyt jotain tiettyä niin tietysti siitä tietystä tulee syksyjuttu. Myöskin ympäristö vaikuttaa paljon; sesongit & kausimaut (esim. ei kukaan puhu luumuhillosta kesällä joten ei sitä tee mieli ku talvisin jollon siitä hypetetään ja truutataan joulutorttuihin :D), mainokset, ympärillä olevat ihmiset, jne.

    Mut joo uskon kyllä että jos ite ei huvita esim. kevätreippailla ni sellaset ällöt ilopillerit on tosi raivostuttavia kattoa & kuunnella :D Mulla on esim. joulun suhteen just se, et kaikki muut on "IHANAA JOULU TULEE!! JOULUPUKKII VALKOPARTAA VANHA UKKII" ja mä vaan tungen sormia korviin (henkisesti & fyysisesti)...

    Kiva jos sain ajattelemaan! Ja kiitos kehuista! ♥

    VastaaPoista