huhtikuuta 19, 2012

Retki Pauligille ja työharjoittelukuulumisia

Käytiin tänään koulun kanssa Pauligin tehtaalla vierailulla. Oli oikein mielenkiintoista ja opettavaista! Erityisesti tykkäsin katsella lasiseinän läpi tehtaan tuotantolinjaa, jossa kahvipaketit menivät liukuhihnoilla kuin vuoristoradalla ja karuselleissa, ja robotit pakkasivat paketteja hurjaa vauhtia. Siinä on jotain todella tyydyttävää.

Kahviluennolla tapasimme Pauligin Paula-tytön ja saimme paljon kiinnostavaa tietoa kahvista, sen valmistuksesta ja kaikesta muusta siihen liittyvästä. Saatiin juoda kahvia The kultaisista kupeista, uuuu.

Toinen mun lemppari oli se Pauligin tiloissa oleva museo! Siellä oli esillä kaikkia ihania vanhoja kahvipakkauksia ja muita Pauligin tuotteita kautta aikojen. Tiesittekö, että Santa Maria-tuotemerkki kuuluu Pauligille? Minä en tiennyt ennen tätä.

Valokuvasin muutamia mielenkiintoisia juttuja. Nyt mulla tuli nälkä, kun muokkasin ja katselin näitä kuvia... Mutta mitä on Vatkuli?

 "Oota mä otan silmälasit pois"
 That's better!

Autenttinen vanha kahvikauppa, jossa pavut laskettiin korkeista lasiovisista vitriineistä ja punnittiin paperipusseihin. +kassakone

 Vitriinissä oli kokoelma tavaroita, joita oli ongittu kahvisäkeistä. Miten joku on onnistunut hukkaamaan sinne sandaalin, linkkuveitsen tai piipun? Naurattaa.

 Jäätelöä *_* Nuo vanhat pakkaukset ovat jotenkin niin symppiksiä!

 Erilaisia kahvipaketteja, kahvinkorvikkeita ja -vastikkeita. Nämä olivat mielenkiintoisia, erityisesti "verenluovuttajan kahvi" hupsutti. Ennen vanhaan kahvia jatkettiin mm. sikurijuurella ja muilla kekseliäillä ainesosilla. Jatkettua kahvia kutsuttiin kahvinkorvikkeeksi. Kahvinvastike oli taas sellaista, että siinä ei ollut yhtään kahvia vaan kaikki ainesosat olivat jotain muuta.


Työharjoittelussa on mennyt hyvin. Ensimmäisen viikon hilluin enemmän "kulisseissa" eli keittiön puolella. Nyt olen uskaltanut pikkuhiljaa astua näyttämölle, eli palvelemaan asiakkaita, valmistamaan kahveja ja käyttämään kassaa.

Lempiasioitani/hetkiä työharjoittelussa:

Suosittelu! On ihana kun ihmiset kysyvät, mitä suosittelisin heille, ja saan käyttää mielikuvitustani ja ihmistuntemustani.
Kahvijuomien valmistus. Latte, espresso, cappuccino ja muut suositummat juomat sujuvat jo hyvin. Harvinaisempia herkkuja en ole vielä päässyt kunnolla opettelemaan. Suodatinkahvi on ihan tylsä. Buu.
Jätskipallojen pyörittely. Se on vähän harvinaista herkkua, terapeuttista, voisin tehdä sitä useamminkin. 
Päivän menu/tarjous-listan kirjoittaminen. Saan siitä Ameliè-viboja joka kerta, ja tietenkin pidän kirjoittamisesta, piirtämisestä ja sommittelusta.


lähde

Huh, nyt mulla tuli sitten nälän lisäksi ihan armoton Pariisi-ikävä. Aloin penkomaan Pariisinmatka-kuvia vuodelta 2008, ja voisin tehdä niistä vaikka kokonaan oman merkinnän, ettei tämä venähdä ihan hulluksi.

Translation:


I visited Paulig today with my classmates. It was very interesting and I learned a lot! I enjoyed especially watching the production line with all the robots and the assembly lines, it's kind of hypnotic. The coffee lecture was very educational and now I know more about coffee and that's great. 


I also enjoyed the Paulig museum. Here are some pictures of the cute vintage packages displayed! Oh how they made me hungry. But what is "vatkuli"?


My internship in the Café has went well so far. First week I liked to hide in the kitchen and do kitchen stuff, but now I'm more in the open, making coffees, doing customer service and stuff. My favourite things working in a cafe:


Recommending. I love it when people ask me what I would recommend and I get to influence people and use my imagination.
Making coffee drinks such as espresso, caffe latte and cappuccino. I'm still learning the more complicated drinks.
Ice cream scooping. It's fun but I don't get to do it very often.
Writing the Menu du jour. It reminds me of Amélie. I like to write and draw and use my "artistic skills" (woo).

7 kommenttia:

 1. Mother of God, all that looks yummy! O-O

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, aivan ihastuttavia kuvia! Olisi hienoa päästä itsekin tuonne museon puolelle kurkkimaan, että mitä kaikkea hienoa sinne onkaan kätketty.

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Saisinko muokata Pauligilta ottamiasi kuvia facebook-sivulleni?
  Lähinnä rajata niin että kuvassa on esim. jokin tietty jäätelö.
  Laittaisin linkin tänne blogiisi tai kuvaan ihan nimesi jos haluat. :)

  T: https://www.facebook.com/MuistojenTaikaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat muokata ja laittaa, jos niihin lisää vaikka kuvan tietoihin linkin tähän blogimerkintään. :)

   Poista
  2. Ja sen verran vielä nillittäisin, että toivoisin, että niihin ei laiteta "muistojen taikaa"-vesileimaa. :p

   Poista
  3. Se sopii kyllä minulle. :)
   Kiitoksia paljon! :)
   Käy kurkkaamassa, laitan vaikka linkit tänne ja kerro jos haluat kuvan poistettavan...

   -Muistojen taikaa-

   Poista
 4. https://www.facebook.com/MuistojenTaikaa/photos/a.571071999592464.1073741863.567148173318180/794423737257288/?type=1&theater

  VastaaPoista