syyskuuta 20, 2011

Tuikkuvalokulho ja tilkku-katutaidetta
 Semmoisen valokulhon väänsin. Nuo sileät kivet toi äitini Norjasta, jäämeren rannoilta, ihan sieltä pohjoisesta. Harmi etteivät ne näy siellä kulhon pohjalla juurikaan... Kuvassa näkyy myös mun anatomiataulu, jota en oo oikein saanut mihinkään. Tai jaksanut keksiä, että mihin sen tungen...

Kelassa asioidessani tänään huomioni kiinnitti hauska verkkoaitaan väännetty taideteos. Kaukaa katsoin, että se oli tehty post-it-lapuista, mutta kun menin tarkkailemaan teosta lähempää, kävi ilmi, että tilkut olivat kankaanpaloja, jotka oli nidottu takapuolelta jotenkin kiinni.

Nuo tuollaiset katutaideteokset ovat minusta upeita. Kerran asuntoni lähellä oli verkkoaidassa teksti "muista hengittää", kaunolla kirjoitettuna. En ikinä mennyt tarpeeksi lähelle nähdäkseni, mistä materiaalista teksti oli tehty, jostain massasta kai. Harmittaa, etten ottanut siitä ikinä myöskään kuvaa, nyt sitä ei enää ole. Toivottavasti ihmiset silti muistaisivat hengittää töistä tullessaan, kiireisinä ja stressaantuneina, kassit täynnä ostoksia. Itsellä ainakin oli tapana joka kerta kun kuljin siitä ohi, vetää oikein syvään ja rauhallisesti henkeä.

Translation:

I made this light bowl. At the bottom there are stones, that my mom brought me all the way from the Arctic Ocean, northern Norway. It's a shame they aren't very visible after the lights go in the bowl. You can also see in the pictures, there is my framed anatomy chart, I haven't found a good place for it yet.


Today I saw an amusing piece of art on a fence. At first I thought it was made of post-its, but  observed it closer and saw that it was made of tiny cloth pieces, stapled together from behind. 


I love this kind of street artwork. Once there was a text "Remember to breathe" shaped on a wire fence near my home, but it's gone now. I never observed close enough to find out what was it made of, some kind of paste I guess. It's a shame also, that I never managed to photograph it, and now it doesn't exist. I hope people will still remember to breathe, when they rush home from work with hands full of grocery bags and head full of stress. I used to stop and breathe really deep when I passed by that piece of art.

9 kommenttia:

 1. Höhö, näin ton bubblebooblejutun just ku olin autossa matkalla lentokentält kotihin päin. Selitin just jostain kirkosta damissa, jonka ikkunois oli post-it -lapuil taiteiltu nintendohahmoi ja sit toi vilahti ohi! :D

  VastaaPoista
 2. Muistaakseni se oli tehty muovikasseista, ne oli vaan "pyöritelty" sellaseksi rullaksi you know ja jotenkin pujoteltu siihen. En nyt tarkemmin osaa sanoa miten, mutta muovikasseista kai kumminkin :)

  VastaaPoista
 3. Fuck yeah katutaide! Tekis mieli itekkin vähän piristää katukuvaa. Tähän mennessä olen vain askarrellut keskellä kesäpiknikkiä paperilumihiutaleita puuhun :D

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa katutaidetta! Tuollaista saisi olla Suomessa enemmänkin rumien tägien sijaan.

  VastaaPoista
 5. Kyllähän tuommoisia taidepläjäyksiä kelpais kattella!BubbleBobble oli ihan sikahyvä peli kaiken lisäksi :)Upeita ovat nuo sun anatomian/prepparitaulutkin-sopeis hienosti entisen ammattini puolesta omallekin seinälle :D Mistä kummasta noita löytää?!
  Tuommonen valohässäkkä pitänee tänä jouluna tehdä,jospas se nyt saisi olla muksuilta rauhassakin ;)

  VastaaPoista
 6. hei mulla olis yks postaustoive!

  voisitko laittaa tänne sun oma otttamia kuvia? Vaikutat niin erikoiselta tyypiltä, että olis kiva nähdä vaikka miten sun tyyli on muuttunnu vuosien varrella tai asioita mistä sä inspiroidut.

  VastaaPoista
 7. Jaahas: Ai se oli bubblebobblesta... Mä en oo perehtyny näihin tylsyydentappo-selainpelien ihmeelliseen maailmaan... :D Mut vau, oliks damissa oikeesti sellanen post-it-kyhäelmä? Siistii...

  Mania: Aaa! Ootko sä käynyt tutkimassa lähempää vai? Mut hyvä tietää kiitos n_n

  Kala: Niinpä, olis ihana tehä jotain tommosia ihanuuksia piristämään katukuvaa johonki!

  AnneVee: No niin kyllä sais! Tagit on kyllä yks niin turha asia.

  Mia: Kiitos! Noi anatomiataulut on ihan netistä tulostettuja sellaselle vanhan näköiselle kierrätyspaperille, ja sit kehystetty. :) Kokeile ihmeessä tollasta valokulhoa! Se on kivan pirtsakka.

  Anonyymi: Siis... En nyt jotenkin tajunnut? :D Mun kaikki kuvat on kyl ihan mun itse ottamia... Mutta voisi kyllä jonkinlaista tyyli/inspiraatiopostausta kasata yhteen. Tosin tän blogin ihan eka merkintä oli tavallaan sellainen tyylin kehittymismerkintä, se kyl oli vaan tukkamerkintä...

  VastaaPoista
 8. Nii tarkotin tolla kommentilla sitä, että ne kuvat ei olis mitään netistä otettuja, vaan sun omaottamia (:

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Mun kaikki kuvat ON mun omaottamia, minä olen itse ottanut ne minun omalla kamerallani, itse olen ladannut ne kamerasta koneelle ja itse olen muokannut ne kuvanmuokkausohjelmalla. Mikä tässä oli nyt vaikea ymmärtää? :D

  VastaaPoista