elokuuta 08, 2011

Lohturuokaa ja muita keittiön iloja

Yksi lempipaikoistani kotonani on keittiö, varsinkin silloin kun se on siisti. Edellisessä asunnossa oli pelkästään keittokomero, joka oli tosi masentava paikka. Nyt on ihka oikea keittiö, jossa mahtuu hääräämään ja tekemään herkullisia lohturuokia.

Makusiirappeja, nam! Hasselpähkinä, vanilja, karamelli, piparkakku ja suklaakeksi. En osaa valita, mistä noista tykkään eniten. On jotenkin jännää, että suklaakeksinkin essenssin voi vain luoda jollain (keinotekoisilla?) aromeilla, tuosta noin vain. Tai piparkakun. 

Varjoleikkeihin en varmaan kyllästy koskaan. Värikkäät varjot on tosi nättejä.

 Eräänä epäonnisena päivänä Nadian koiranruoka loppui kesken. Siksi koiraparka joutui syömään oikeaa riisiä ja kanaa ruskeiden riisi-kana-nappuloiden sijaan... VOI RAUKKAA! No ei. Se oli niin innoissaan, että se ahmi ruuan silmät pyöreinä ja takajalat täristen noin 3½ sekunnissa, ja seuraavana päivänä koiranpapanat eivät yllättäen maistuneetkaan...

Muutama päivä sitten tein melkoisen täydellisen aterian. Katoin pöydänkin ja kaikkea, mikä on minulle laiskurille aika harvinaista. En muista milloin olisin viimeksi miltei purskahtanut itkuun ruuan täydellisyydestä. 

The Ultimate Lohturuoka: Kanaviillokki.

 Inkiväärioluttakin oli kuvioissa. Ai että, oli tosi inkivääristä ja hyvää. Tosin olen niin nössö, että piti olla vettäkin, kun ei mun suu kestä moista inkivääritujausta ilman vettä.

 Nadialle olisi varmasti maistunut myös...

Nyt vähän kaduttaa, että tein tämän merkinnän, koska kanaviillokki on ahmittu aikoja sitten, ja vatsa kurnii... Kovasti tekisi mieli jotain hyvää. Kauppaan lähtemisen sijaan kuitenkin näköjään blogaan menneistä herkuista ja katselen suu maiskutellen kuvia niistä.


Translation:


One of my favourite places in my home is the kitchen. Especially, when it's clean. My previous apartment had only a small kitchenette. Now I have my own kitchen, where I fit perfectly and can make all kinds of comfort foods.Flavour syrups, yum! Hazelnut, vanilla, caramel, gingerbread and chocolate cookie. I can't decide, which one I like the most. It's exciting how it's possible to create a perfect chocolate cookie aroma, just like that. Or gingerbread.Once I ran out of dog food, so Nadia, my dog, had to eat human food! Gasp! Real chicken and rice, instead of chicken-and-rice-dog food. That's unfortunate. She was so excited, she binged the whole portion in about 3½ seconds, with her eyes all big and feet shaking from all the excitement.


A few days back, I made food so perfect I almost cried. Beware, the ultimate comfort food: Chicken fricassee! (actually I'm not really sure about that translation. Whatever.) And rice, and fresh baguette, and some ginger beer. I'm sure Nadia would have wanted some of that food, too...

7 kommenttia:

 1. Aiai!Mistä noi magneetit? pakko saaha!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Useimmat noista magneeteista on kirppareilta/itse/kaverin tekemiä mutta oletan että puhut noista mars attacks-yms. magneeteista. Ne ovat ebaystä, myyjältä "circus_world". Tässä linkki jonka toimivuudesta en oo täysin varma: http://shop.ebay.com/circus_world/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=&_trksid=p3686 ilmaiset postikulut ja n. 4 dollaria/magneetti :)

  VastaaPoista
 3. Ah, rakastuin sun koiraan! :D

  VastaaPoista
 4. Juu noita tarkoitin:)kiitoksia!

  VastaaPoista
 5. Your kitchen is perfect!!!! I'm feel in love!!

  VastaaPoista
 6. Uu kanaviillokkia!! I gotta try that!! Meillä ei voi koirille antaa ihmisten ruokaa, toisen vatsa on niin herkkä et jos sen ruokavaliota muuttaa edes niin että ottaa samaa sarjaa olevaa ruokaa mutta hieman erimakuista mitä yleensä niin se saattaa jo siitäki mennä löysälle sen vatsa... Joten jos murut ja ruoka loppuu kesken niin sitten ollaan nälissää xD

  VastaaPoista