toukokuuta 10, 2015

Kirsikankukkatyttö


Jokakeväinen kirsikankukkafiilistely on täällä taas. Vaaleanpunaiset puut ovat niin harvinainen näky, kun kestävät vain ohimenevän hetken verran. Enää vähän aikaa siihen, kun tuomi alkaa kukkia. Sitä odotan innolla, sillä se tuoksuu niin huumaavan ihanalta, kesän ensi päiviltä.

En ole aikoihin kuvannut/antanut kuvata itseäni kunnolla, sillä ruumiinkuvani on ollut huolestuttavan vääristynyt viime aikoina masennuksen takia. Vääristyneen ruumiinkuvan häiriöstä haluaisin kirjoittaa lähiaikoina enemmänkin, sillä se on varmasti monia koskettava aihe, ja itselläni tällä hetkellä jyllää. On todella turhauttavaa tuntea niin vääristyneitä ajatuksia ja tunteita omasta vartalostaan, ja jatkuvasti hakea todisteita siitä, ettei ole niin hirviömäisen näköinen, kuin miltä tuntuu sisältäpäin.

Onneksi Nicolle voin kertoa miltä musta tuntuu, ja se ymmärtää, että välillä ne todisteet on sitä, että se joutuu ottamaan musta paljon kuvia. Sitten, jos ne kuvat onnistuvat, mulla on hetken aikaa hyvä itsetunto. Jossain vaiheessa se vääristynyt ajatusmaailma taas ottaa vallan, ja sitten kaivataan taas uusia todisteita. Näiden kuvien ottopäivänä oli hyvä olo itsestäni, koska olin saanut koottua vaatekaapistani tosi ihanan kerrostetun asun. Kaikki musta ja noitamainen ja liehuva on aina niin itsetuntoa nostattavaa.

Mulla oli mielialasormus, sellainen ysäri väriä vaihtava rihkamasormus, joka näytti ihan kristallipallolta. En muista, mitä mikäkin väri oli tarkoittavinaan, mutta mun sormus oli koko päivän sininen. Kestäisivätpä nämä vaaleanpunaiset hetket pidempään. Haluaisin, että mun koti olisi mustaa ja vaaleanpunaista ja valkoista, kalloja ja luita ja tummaa metallia. Tai keittiö olisi vaaleanpunainen pastellikeittiö, olohuone olisi sellainen noitaluola. Kauhea sisustusvimma, mutta mistä sitä rahat repisi sisustamiseen, kun on kaikkia muitakin rahareikiä. Aion ainakin maalata mun sellaiset kauheat vaalean puun väriset lipastot mustaksi jos ei muuta, saa nähdä mitä niille käy kun en osaa huonekalumaalauksesta edes perusteita.


Translation:

Cherry trees are blossoming. Pink trees are so rare, I wish they would last longer. 

I've been having very dysmorphic thoughts towards my body, because of my depression. I've been avoiding photographing myself because I feel so monstrous. 

The day we took these photos with Nico I felt good about myself because of the outfit. Very witchy, very layered and of course very black. I also had a mood ring that was blue all the time. I don't remember what the colour should be representing. 

10 kommenttia:

 1. Ihana tuo silmämunakorvis, se sopii kyllä täydellisesti tyyliin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiih, kiitos :D Sain korvikset kaverilta syntymäpäivälahjaksi muutama kesä sitten, hän oli ne itse huovuttanut!

   Poista
 2. En tiiä mitä materiaalia sun lipastot on, kun esim. melamiiniin saattaa tarttua maali aika huonosti, niin kannattaa laittaa sinne pohjalle vaikka otex-maalia (pohjamaali kannattaa olla samanvärinen kuin pintamaali) ennen työn aloittamista kannattaa myös pestä ja hioa (muista puhdistaa hiontapöly) ne lipastot, koska hyvät pohjatyöt on erittäin tärkeitä lopputuloksen kannalta. Sit vaan maalaat kerran pari sillä pintamaalilla :) jos käytät vesiohenteisia maaleja, niin keinokuitusivellin on hyvä siihen ja jos taas liuotinohenteisia, niin luonnonkarva sopii niihin paremmin. Vesiohenteisten maalien päälle ei kannata maalata liuotinohenteisilla maaleilla, mutta liuotinohenteisten maalien päälle voi maalata vesiohenteisilla maaleilla. Jos käytät liuotinohenteisia maaleja, niin kannattaa huolehtia hyvästä tuuletuksesta. Vesiohenteiset maalit kuivuu aika nopeaan, että niissä pitää olla melko ripeä, eikä jäädä "hinkuttamaan". Jos taas tulee jotain valumia, niin maalin kuivuttua ne on helppo poistaa vesihiomapaperilla (hiomapaperi kastellaan veteen ja hiotaan valuma matalaksi, kun taas normaali hiomapaperi saattaisi rikkoa sen pinnan kokonaan) ja sitten uusi maalipinta tai vaan pelkkä paikkamaalaus. Siveltimenvedot kannattaa myös tehdä samansuuntaisesti, tai muuten se lopputulos voi olla kirjava (taittaa eri tavalla valoa, jos ne vedot tekee eri suuntiin, vaikka se voi toki joskus olla tehokeino, esim. Taika-maaleissa)

  Tuossa nyt jotain vinkkejä, vaikka googlestakin löytää helposti kaikkea, mut ajattelin vaan kertoa, ettei se ole kovin vaikeaa ja ei kannata pelätä mokaamista, kaiken voi aina maalata uusiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, vaikka täytyy sanoa että hieman tuskanhiki kihosi tätä lukiessa kun tämä koitos alkoikin vaikuttamaan sen myötä monimutkaisemmalta kuin kuvittelinkaan :D Saletisti ne lipastot ovat nimittäin jotain melamiinia. Toivoin, että pääsisin ilman sen suurempia pohjamaali-maalinpoisto-tai muita liuotinostoksia. Täytyy vielä pähkäillä että mitä teen - onneksi nuo lipastot eivät ole mitään katseenkerääjiä muutenkaan, että jos menee pilalle niin ei mun maailma kaadu.

   Poista
  2. Voi ei, sori, ei ollut tarkoitus :D hyvät pohjatyöt antaa vaan varmuuden siitä, että tulee kestävä lopputulos, itsekin tykkään aina loikkia ja olla sillein "ääh, tää mitään pohjamaalia tartte" mut tuossa tapauksessasi riittäis varmaan vaan puhdistus (ihan vaan vedellä ja saippualla, että lähtee rasvat)+otex+pintamaali. Sitä otexia saa myös vesiohenteisena :)

   Poista
  3. Älä huoli, en mä ihan lannistunut :D Mulla ei ollut kuitenkaan varaa ostaa pohjamaalia, joten aloin jo maalaamaan pelkällä pintamaalilla tänään. Kuoleekohan mun lipasto nyt?

   Poista
 3. Kauniita kuvia ja kaunis nainen (ja nuo silmäkorvikset on ihan tosi kivat) n___n

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Ne on joo! Pidän niitä vain harvoin, koska mun korvisreiät on vielä vähän liian isot normikorviksille, kun oon niitä joskus venytellyt.

   Poista
 4. Mulla kanssa paljon sisustushaaveita. Asunnossa on vaalenpuna raitaiset tehosteseinät ja hupsista sit olikin yhtäkkiä vaaleanpunainen lamppu. Miekin haluaisin kirjahyllyn maalata mustaksi ja tilasin jo maalin joskin en fiksuna sit yhtää miettiny millanen on hyvä tai mitään. Voin informoida miten mun sählääminen onnistui niin voit oppia mun virheistä :D plus ihana toi asukokonaisuus! noitamaisuus on parasta, jaksaispa itsekkin nähdä vaivaa kokonaisuuksien suhteen. varmasti voimauttavaa ja itsetunnolle hyvää tekevää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaapa ihanilta yksityiskohdilta. Kiva kuulla että muillekin tulee yllätyksenä että huonekalujen maalaaminen ei olekaan niin yksinkertaista kuin maallikkona kuvittelisi :DD

   Itsekin jaksan nykyään harvemmin panostaa kokonaisuuksiin vaatetuksessa. :/ Harmi, sillä kyllähän siitä hyvä olo tulee.

   Poista