huhtikuuta 27, 2015

Ahdistuksenhallintaa ja inspiraatiota äänimaailmojen avullaLöysin eilen sivuston, johon rakastuin ihan täysin. Sen avulla voi luoda erilaisia äänimaailmoja. Jokaisessa äänimaailmassa on useita säädettäviä slidereita, joiden avulla voi hyvin yksityiskohtaisesti säätää, minkä äänen haluaa esimerkiksi dominoivan ja minkä olevan vain taustalla. Sivun oikeassa laidassa on joitakin presettejä, mutta paras tulos löytyy, kun itse säätelee äänimaailman mieluisaksi.

Äänimaailmasta tekee vielä elävämmän se, että slidereiden alapuolella on "animate"-vaihtoehto, ja kun sen kytkee päälle, sliderit liukuvat itsekseen edestakaisin, muuttaen koko ajan kuulemaasi hitaasti.

Sivustolta löytyy sekä meditaatiota ja rauhoittumista helpottavia, että ASMR-tyylisiä stimuloivia vaihtoehtoja. Ja kaikkea siltä väliltä. Kissan kehräystä, sateen ropinaa telttakankaalle, kaukaista ukkosta, radion kohinaa.

Äänimaailmat saavat mielikuvitukseni lentämään ja mielen rauhalliseksi. Lemppareihini kuuluu mm.

Number stations
Shortwave radio
Distant thunder
Vinyl groove
Orchestron (tämä viimeinen sai minut jopa itkemään, kun sillä sai aikaan niin painostavan haikean tunteen, ihan kuin jossain elokuvassa, siinä kohdassa kun katsojan sydäntä revitään rinnasta ja isketään keuhkoista ilmat pihalle)

Noita voi jossain määrin avata eri välilehtiin päällekkäin, mutta ilmaisversiossa tulee odottaa minuutti, ennenkuin voi avata uuden äänimaailman. Muuten saat vain preview-loopin.


Number stationit eli numeroasemat ovat mielestäni karmivalla tavallaan hyvin rauhoittavia kuunneltavia.

Ne ovat salaperäisiä radioasemia, joilta säännöllisin väliajoin lähetetään mystisiä radiolähetyksiä. Niiden lähetyksissä nais- mies- tai lapsiääni luettelee näennäisesti satunnaisia numeroita ja kirjaimia tasaisesti. Myös morsekoodia, musiikinpätkiä ja yhtäjaksoisia äänisignaaleja käytetään numeroasemien lähetyksissä. Kryptinen viesti toistetaan moneen kertaan.

On arveltu, että numeroasemat ovat valtioiden omistuksessa, ja vakoojien keino lähettää salaista tietoa toisilleen. Niiden olemassaoloa mikään valtio ei ole kuitenkaan virallisesti tunnustanut.
 Nämä kuvat eivät nyt varsinaisesti liity tuohon äänimaailmasivustoon, mutta sopivat tunnelmaan. Eilen illalla kävin sumukävelyllä, ja tallensin tosi hienoja värejä sumussa. Eri katulamput paljastivat todelliset värinsä vahvemmin kuin ennen.
Jos innostutte kokeilemaan tätä äänimaailmanettisivua ja satutte löytämään jonkun itseänne puhuttelevan sellaisen, olisi kiva jos vaikka linkittäisitte sen mulle. (sivun oikeassa reunassa on vaihtoehto "save in URL", sitä klikatessa saa osoiteriville linkin, jonka mukana omat säädöksesi ovat.) Ai niin, tämä ei ole sponsoroitu merkintä, vaan olen tosi innoissani tästä löydöstä ja haluan kertoa siitä muillekin. Löysin sen alunperin tumblrista, etsiessäni keinoja ahdistuksenhallintaan.


Translation:


I found this super awesome website. With it you can create beautiful, anxiety-relieving and even inspiring soundscapes. There are a lot of sliders in each soundscape, that give you the control of the sound. You can choose the dominating and the silent sounds. There is also the option to "animate" under the sliders, if you click it, the sliders will slide on their own slowly, so the soundscape is always changing, thus, more alive.

Here are some of my favourite soundscapes:

Number stations
Shortwave radio
Distant thunder
Vinyl groove
Orchestron (this one made me cry, because it reminds me of that feeling when a movie breaks your heart and rips it out of your chest)

I find number stations eeriely relaxing. They are stations that send weird broadcasts reading out lists of numbers, letters or incomprehensible morse code messages. The codes are usually read by female voice, but child and male voice are used also. 

It is speculated that number stations are owned by government, and used to send secret codes and data between spies. No government has ever confirmed that.

3 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Upeita kuvia ja täytyy kyllä jossain vaiheessa tsekata tuo mynoise, vaikuttaa jännältä :3

    VastaaPoista
  2. Tuo mynoise on kyllä tosi jännä sivu! Hyvää taustamusiikkia kirjoittamiselle ja maalaamiselle, tykkäsin kanssa noista number stationeista :3

    VastaaPoista