toukokuuta 18, 2015

"C'est le temps de l'amour, le temps des copains et de l'aventure."


 Harvoin sitä pääsee sukeltamaan valkoisiin lakanoihin ja kukkiin näin ihanien tyttöjen kanssa. Oona ja Jessica olivat ideoineet tällaiset kuvaukset, joissa minun oli kunnia toimia kuvaajana (ja sukkanauhankiristäjänä, hiustenkihartajana, roudarina, jokapaikanhöylänä, etc.).

Yksi tärkeistä elementeistä, jota ei voinut tarpeeksi korostaa, oli että kuulemma "pitää olla ryppyiset valkoiset lakanat". Mun mielestä se oli ihastuttava yksityiskohta, sillä joskus itsekin saan sellaisia tarkkoja visioita ja jään yksityiskohtiin jumiin ja sitten se on vaan pakko saada toteutettua. Joten täältä pesee ryppyisiä lakanoita ja kukkia.


 Lisää kuvia näistä kuvauksista löydät Oonan blogista.
Meillä soi taustalla April Marchia ja Nouvelle Vagueta, jotka tekivät tunnelmasta mukavan leikkisän ja rennon.

Pääsin harjoittelemaan kuvaajana mallin rentoutusta ja sanallista (välillä fyysistäkin kun sanat ei löytynyt - laita käsi tälleen öööö tohon tai niinku ööö näin tai no anna mä asettelen) ohjausta, joka on mielestäni aika haastava ja hyödyllinen taito. Hyvä kuvaaja kommunikoi paljon, kehuu jos joku mallin tekemä asia näyttää hyvältä, kannustaa ja neuvoo, ja pitää muutenkin kameran edessä olevan tyypin ajan tasalla siitä, mitä siellä linssin takana tapahtuu. Itse ainakin hermostun, jos olen kuvattavana, eikä kuvaaja sano mitään. Sitten kaikissa kuvissa onkin huulipunaa hampaissa ja pää tyhmässä asennossa tai jotain. Ja kuvaaja vaan olettaa että minä jotenkin vaan haluan näyttää siltä.

Tämä keikka oli helppo, koska tunsin molemmat malleista etukäteen. Voi olla että olisi ehkä punastuttanut vielä enemmän, jos vierasta vartaloa olisi pitänyt kuvata.


Translation:

Last week I had the rare chance to dive into white sheets and beds of flowers with two gorgeous girls. Oona and Jessica had a vision about photos and I got the honour of being the photographer (alongside of garter manager, hair curler, couch carrier, jack-of-all-trades, etc.)

One of the important elements, I was told, was wrinkly, white sheets. They had to be wrinkly. I get it though, and I also have those kinds of specific visions and obsessions. It's a lovely quirk! So here you go, wrinkly sheets and flowers.

You can find more photos of the shoot from Oona's blog. 

I had the chance to practice my photographer's skills of relaxing the model, and verbal guiding. I think it's very useful skill. A good photographer communicates with their model, encourages, makes them feel good, guides and otherwise informs the model of what's going on at all times.For example, I feel uneasy if I'm being photographed and the photographer doesn't tell me anything.

This was an easy gig, because I knew both of my models. I think I would have been blushing too hard to photograph if it would've been strangers.


13 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! <3___<3

  Ja oon niin samaa mieltä tästä: "Itse ainakin hermostun, jos olen kuvattavana, eikä kuvaaja sano mitään. Sitten kaikissa kuvissa onkin huulipunaa hampaissa ja pää tyhmässä asennossa tai jotain. Ja kuvaaja vaan olettaa että minä jotenkin vaan haluan näyttää siltä." :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja joo... Kyllä kuvaajan pitää osata avata suuta :D

   Poista
 2. Mää tulin vaan kertomaan, että vilkutin sulle Arabian katufesteillä. Että jos mietit kuka se oli, niin: mää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, se OLIT sinä! Ihanaa kun tulit antamaan varmuuden, jäin miettimään nimittäin niin pitkäksi aikaa sitä. :D Viimeksi kun nähtiin, sulla oli niin erilaiset hiukset, että ne jäi näköjään mieleen osaksi sinua.

   Poista
 3. Kauniita kuvia, melkeinpä sellaisia vanhan ajan kiiltokuvamaisia.

  VastaaPoista
 4. nämä ovat kyllä Niin Ihania ♥♥♥ tulee ihan itse taas valokuvaamista ikävä D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamera käteen vaan ja menoksi ♥ ei kai ikinä ole liian myöhäistä aloittaa uudestaan, vaikka taukoa onkin ollut.

   Poista
 5. Hehkutin Oonan blogissa jo aiemmin mut pakko toistaa kun nää on niiiin ihania ja kauniita ja aaah <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun tulit tännekin hehkuttamaan! n_n<3

   Poista
 6. Kiitos vielä saumattomasta yhteistyöstä ja taituruudesta<3

  VastaaPoista