maaliskuuta 27, 2013

Body Worlds

 Kun kuulin, että "Body worlds"-näyttely tulee Heurekaan, odotukseni olivat korkealla. Olin kuullut näyttelystä aiemmin, kun se oli ollut jossain ulkomailla, ja huokaillut kuinka "Suomeen ei tuu ikinä mitään siistejä juttuja". Meinasin repiä pelihousuni innosta, kun kuulin että Body Worlds tulee Suomeen. Se on heurekassa vielä syyskuuhun asti.

Body Worlds-näyttelyssä esillä on edesmenneiden ihmisten ruumiita, jotka on säilötty "plastinoinniksi" kutsutulla menetelmällä, jossa ruumiin nesteet ja rasvat korvataan nestemäisellä muovilla, jonka jälkeen muovilla kyllästetty ruumis kovetetaan haluttuun asentoon. Plastinoinnista voit lukea lisää täältä.

Oltiin tänään Nicon kanssa Heurekassa katsomassa se näyttely. Oli vaikea tajuta katselevansa oikeita ihmisruumiita. Kysyin yhdeltä museovalvojalta, pyörtyilläänkö täällä usein. Kuulemma muutama pyörtymistapaus oli ollut, jonka takia ympäri näyttelyaluetta oli pieniä tuoleja, jossa levähtää ja kerätä voimia tarpeen vaatiessa. 


*EDIT* tässä oli pari kuvaa näyttelystä, mutta poistin ne tutkittuani asiaa ja todettuani että saatan saada 1500 dollarin sakot per kuva :D Ei mulla ole varaa sellaiseen.

Kunnioitukseni ihmisruumiin ihmeitä kohtaan vain lisääntyi tätä näyttelyä pällistellessä. Täytyy sanoa, että kaikenkaikkiaan olin kuitenkin vähän pettynyt. Näyttely oli paljon pienempi kuin oletin, eikä siinä ollut esillä läheskään kaikkia kohteita, jotka löytyvät esim. googlen kuvahausta ja joita odotin näkeväni. Kaikenkaikkiaan odotin ehkä hippusen enemmän groteskia taidenäyttelyä, kun anatomian oppituntia, vaikka sekin oli kyllä mielenkiintoista. Välillä kyllä iski vähän Silent Hill-vibat niistä näyttelykohteista, kun niitä oli silleen levitelty ja eroteltu niiden luita ja hermoja ja lihaksia yms.

Loppuaika menikin Heurekan yleisissä tiloissa, joissa valokuvaaminen oli sallittua. Teetettiin Nicon kanssa sellaset rakkauskolikot missä oli meidän pusukuva ♥ Skannaisin sen, mutta en jaksa alkaa pelleilemään skannerin johtojen kanssa. 


 Tehtiin omia animaatioita tuollaisella pyörivällä jutulla! Nicon animaatio liikkui vähän liikaa per frame, joten pyörittäessä se näytti vaan pikakelaukselta sokerihumalaisesta lapsesta :D Mä tein sellaisen kummituksen, joka leijuu ylös ja alas... OooOoOOo!

 Tämä on elinhistoriani ensimmäinen "kuvaan itseäni älypuhelimella peilistä"-kuva. :D En jaksanut häiritä koko ajan Nicoa tyhmillä "ottaisitko kuvan tästä ja tästä"-jutuillani, mutta halusin tosi paljon näyttää mun paidan, kun se sopi ton näyttelyn teemaan niin hyvin! Joten vetäydyin Heurekan vessaan ja näpsäisin tyhmän peiliposen...
 Taikamatto ja kivat valot.

Ajoin myös sillä nuorapyörällä, ja nähtiin Nicon kanssa kaikkea jännää jonka mä olin jo nähnyt mutta ei se haitannut. Oli tosi ihana ja hauska päivä!

Translation:

The Body Worlds exhibition has landed to Finland! It's here 'til september, in Heureka. I expected a lot from this exhibition, since I have heard a lot about it before it came to Finland. 

It exhibits real, plastinated human bodies in various poses, and organs, bones and other stuff inside us. We visited "Body Worlds" today with Nico. I felt a little squeamish looking real, dead human bodies. It was a bit hard to understand at first. I asked the museum worker if people tend to faint when seeing insides and blood and stuff. She told me that few people had indeed fainted there.

I was a little bit disappointed of how small the exhibition was. There wasn't as many bodies as I had anticipated. If you google "Body Worlds" there's so many photographs of things that weren't there. That's quite a let-down.

But otherwise, we visited the other side of Heureka as well, and it was super fun. I had a great day with Nico.

6 kommenttia:

 1. Oot pahis! Olin ihan et "mitäää kuvia siitä näyttelystä mistä ei saa ottaa kuvia o__O", vähänkö tää sun blogi on kova ;D

  PS. Ää sun vartalo on täydellineen niin pieni vyötärö ja tosi soma oot muutenkin ^^ <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D:D No mua kyl vähän pelottaa, et mitä jos nyt jotkut plastinointipoliisit jahtaa mut kiikkiin ja plastinoi mut rangaistukseks siitä että oon pistänyt näitä tänne. (Tai saan jotain sakkoja :D) Mä oon sellanen nössökovis kai...

   ja ps. kiitos voi sentään n__n <3 On kiva olla soma!

   Poista
  2. Hähäh no joo nyt otin ne sittenki pois :D Löysin tiedon että niiden kuvien julkaisemisesta on aika tarkat säännöt ja väärinkäyttö voi johtaa melko suuriin sakkoihin mulle, OOPS!

   Poista
 2. Millanen on taikamatto?
  Mulla on kauheet traumat siitä pyörästä kun olin viimeks Heurekassa aikana jollon leveälahkeiset housut oli in. Sit mun lahkeet jäi sen pyörän pinnojen/poljinten väliin ja se alko vaan vaappumaan pelottavasti ja melkein kaaduin, yhyy. :D
  Mut joo, tekis kyllä mieli tonne! Oliko kallis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taikamatto oli sellanen mikä loi sinne alle jotain ilmaa ja sit se meni tosi liukkaasti tossa alustalla ku sitä työnteli, en mä oikein tajunnut miten se toimi :D

   Ja mulki oli traumoja tosta pyörästä, aiemmin ku ajoin sillä joskus vuosia sitte ni ne polkimet lähti itestään pyörii ku se pyörä meni niin kovaa, etten saanu jalkoja niille ja sit ne pyöriessään vaan hakkas mun nilkkoja buhuuu!

   Makso vähän alle 20 euroa, oli se mun mielestä aika kallis. Mut mä oonki pihi.:p

   Poista
 3. No joo, on se munkin mielestä kallis. Varmaan tulotaso vaikuttaa siihe kalleusajatukseen. :D

  VastaaPoista