huhtikuuta 07, 2014

7 Social media/Facebook pet peeves

 Meillä kaikilla on niitä facebook-kavereita. Mun monet facebook-kaverit tekee näitä kaikkia, mutta silti mä tykkään niistä kaikista. Mun puolesta ihmiset saa päivittää facebookiinsa mitä tahtovat, eihän niitä ole pakko sitten lukea. En yritä olla ilkeä tässä merkinnässä, tämä on lähinnä leikkimielellä tehty lista. Pus pus! Tunnistatko itsesi? ;)


 1. Draamailu/Salaperäiset/Vihjailut

 "Mun elämä on pilalla..." "En enää ikinä luota keneenkään" "Sairaalareissun paikka" yms. merkinnät. Vihjataan, että jokin on kovin hullusti, mutta varotaan vahingossakaan paljastamasta mikä, että ihmiset tulisivat kysymään "Mikä on?" ja "Onko kaikki hyvin?:("

 Draamailun alalaji on myöskin TMI (too much information), joka on salamyhkäisyyden vastakohta; kaiken suhdekriiseistä, kumppanin pettämisestä ja pienestä pippelistä voi lukea julkisena katkerana vuodatuksena facebookista. Jotkut ihmiset eivät välttämättä vieläkään hahmota, miten laajalle sosiaalisessa mediassa jutut leviävät; toiset eivät vain välitä.

2. Sairaana-päivitykset
"Oon taas hirveessä vatsataudissa :(" "Oon yrjönnyt koko yön..." "37,9 astetta kuumetta. Tulkaa hoitamaan" Me kaikki olemme välillä sairaana. Tiedän, että varmasti silloin on kaamea olo, mutta onko oikeasti tähdellistä, että 200 ystävääsi tietävät kuinka oksensit koko yön ja tavaraa tulee molemmista päistä? Sairaana ollessa pitäisi levätä sen sijaan, että roikkuu facebookissa. Kaverien säälikommentit eivät sinua auta, mutta mustikkakeitto, jaffa, lepo ja ripulijuoma saattavat hyvinkin auttaa.

3. SelfieSelfieSelfieSelfieSelfie

 Selfiet ovat oikeastaan ihan hyvä juttu. Selfiet kohottavat itsetuntoa, parantavat itsetuntemusta ja taltioivat "päivän lookin" tulevaisuuden muisteluita varten. Selfie spamming alkaa kuitenkin helposti ärsyttää facebookissa, etenkin jos kuvien pointti on vain koko ajan vaihtuvat kuvat "tässä mä vasemmalta ja tässä mä oikeelta, tässä mä duckfacella, tässä mä yläviistosta, tässä mä iphonen kanssa, tässä mä vintage-filterillä, tässä mä ylivalottuneena".

4. Ruokakuvat & ruokakuvaukset
"ihana luonnonjugurtti-vadelma-saksanpähkinä-kookosjauhe-aamiainen" vs "lörs lärä gourmetpaska"
Ruokakuvat, koska: Jos ne on paskoja, ne on paskoja. Jos ne on hyviä, tulee nälkä ja kiukku.:D Ihmetyttää muutenkin nykyajan pakollinen makuelämysten jakamisen tarve, että onko se nyt niin tarpeellista kuuluttaa, mitä kaikkea siinä risotossa tänään olikaan? Okei, mä tykkään kuvata ruokaa itsekin. Ruoka on vaan niin nättiä. Ehkä enemmän ärsyttää sellaiset paskat ruokakuvat. Olen elitisti.


 5: Workout-päivitykset
Joillain ihmisillä tuntuu olevan uskomus, että liikunta on aivan turhaa ellei siitä ilmoita niille 200:lle kaverille. Mitä järkeä on syödä maitorahkaa ja proteiinipatukkaa aamiaiseks, jos ei ota siitä kuvaa? Mitä järkeä on käydä salilla, jos ei kirjota salipäivitystä? Mitä järkeä on ostaa hienoja fitnessvaatteita, jos ei julkaise "pumpissa treenin jälkeen"-peiliselfietä? Mitä järkeä on käydä reippaalla iltakävelyllä, jos ei voi kertoa siitä facebookissa? Ymmärrän kyllä varsin hyvin, että joskus sitä vaan on niin innoissaan omasta saavutuksestaan, että on pakko hehkuttaa. Mut hei. Ei ihan joka kerta!


 6:Laulun sanat
 Ei. En lue. En lue syvällisiä "tää on niin mua"-lyriikoitasi. En lähde arvailemaan, mitä niillä oikein tarkoitat tai kenelle ne tarkoitat. Ei. Ei.


7: Filosofiset/Aforismit/Huumori Pläjäys Kuvat =)
 Etenkin vähän vanhempi sukupolvi jakaa näitä ahkerasti. Usein ne saavat minut kirskuttelemaan hampaitani. Yleisimpiä aiheita: Mummot, Karvinen, maanantai, Snoopy, nallekarhu, joku äklö ruusu&runonpätkä, kuvat joissa toivotellaan hyvää huomenta, yötä, aamua, torstaita, pääsiäistä....


Sijoille eivät yltäneet, mutta kunniamaininnan saavat: 

Ihmiset, joilla ei ole muuta päivittämistä kuin kaikesta valittaminen ja kiukuttelu, pelikutsut jotka lähettävät itse itseään, epämääräiset yksityisyysasetukset, lähdekritiikittömyys ja ylipäänsä lähteiden puuttuminen, "tykkää tästä niin plaa plaa"-kalastelu, ketjukirjeet, ammattiloukkaantujat, se kun Facebook kysyy sadatta kertaa "MEERI, MITÄ KOULUA KÄVIT?! PROFIILISI EI OLE VIELÄ VALMIS!!! KERROPA NYT, PROFIILISI ON VASTA 70% VALMIS!" Sitten kun klikkaa rastia, se kysyy sitä taas viikon päästä uudestaan.

9 kommenttia:

 1. Hahahah xD Tunnistan itseni muutamasta (joka ei yllätä) facebookkaaja tyyppinä :'D Mutta jokaisesta noista pystyn myös nimeämään useita omalta listalta jotka tekee juuri tuota... Taisin jopa mennä kertaalleen sanomaan yhdelle että voisitko sen helvetin sekunnin miettiä ennen kun postailet näitä mietelauseita jotka ei perustu milleen... -__- luovutin sitten ja otin pois feedistäni kokonaan, koska alunperin unohdin että näin voi tehdä x'''''''DDDD Mutta siinä syyllistyi niin mietelauseiden järkyttävän jatkuvaan spämmäykseen ja samalla täysin lähdekriitittömyyteen jne... Meinasi pää hajota. Onneksi aivot toimi sen verran että muistin sen feedistä poistamisen :'D

  Hyvä esimerkki oli tämä:
  "Ne jotka kätkee tunteensa ja ovat hiljaisia, ovat yleensä niitä jotka välittää eniten!"
  - Meikällä meinas pamahtaa pää.. .EI MUUTEN SAATANA PIDÄ PAIKKAANSA!! Saatanan teini-angst-en-ilmaise-tunteitani-joten-käännän-sen-ympäri-ja-välitän-muka-suorastaan-liikaa-mutta-peitän-sen-muilta-koska-se-on-niin-vitu-coolia-idiootti..... *hakkaa päätä näppikseen*.... :D

  Mutta joo... facebook, tämä tunteiden kuumentaja xD siitä on oma huvinsa sekä riesansa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D:D Ugh paskat mietelauseet on paskoja! Välillä ne tuntuu olevan just niin perseestä revittyjä ettei mitään rajaa :D

   Facebook... Voispa sitä ilman elää ;D

   Poista
 2. Hahaa, ihan loistava postaus ja mahtavia kuvia! Tuli hajoiltua mukavasti pariinkin otteeseen.
  Näitä kaikkia löytyy kyllä omaa etusivuanikin scrollatessa ihan riittävästi, itse en tapaa syyllistyä (seliseli) koska en liiemmin edes päivittele facebookkiin mitään.

  Toi vika on ihan mun lemppari! :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä! :D Itseä eniten ärsyttää mysteeripäivitykset, jatkuvat treenipäivitykset ja selfie-floodaus :P Usein kaveri vaihtaa profiilikuvansa, joka on jotakuinkin täysin samanlainen kuin se edellinenkin :P Tai sitten se, että tyypiltä ei tuu enää mitään muuta päivityksiä kuin treeneihin, lisäravinteisiin ja dieettiinsä liittyviä. Sillon tällön ihan ookoo, mutta ei jaksa kovin kauaa kiinnostaa...
  Yritän välttää ite just näitä, koska ne ärsyttää muakin eniten, noihin muihin kyllä varmasti syyllistyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä TAVALLAAN ymmärrän ne kaikki... Tavallaan.... Mut silti aina raivostun niistä! :p

   Poista
 4. I like the photo of you with your head in the toilet. It is awesome.

  Glitterous Clitoris

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah. Thank you :D I was afraid that I would drop my laptop into the toilet.

   I'm sorry there's no translation in this entry, but it's basically a rant about what annoys me in facebook. I have a lot of facebook friends who, instead of resting when sick, update about their illness in excruciating detail!

   Poista
 5. Ahaha kello on puol neljä ja naureskelen tälle täälä yksinäni kaiken pimeyden saartamana ::D Ihan mahti, sun blogi on sssssuper¡ <3

  VastaaPoista