tammikuuta 24, 2012

Saippuamassaa ja palovammoja


Nyt kun joulu on jo kaukana takana, voin vihdoin paljastaa, mitä tein ihmisille joululahjoiksi. Tein saippuamassasta saippuoita! Olisin halunnut tehdä ihan pidemmän kaavan mukaan oikeita saippuoita from scratch, mutta se oli tosi vaikean oloista ja niiden valmistumisessa/kovettumisessa olisi kestänyt kuukausia. Joten "laiskan" vaihtoehto oli valmis massa. Tosin oli siinäkin työtä. Mutta tässä vähän kätteni töitä!


Mun piti tehdä kaikista saippuoista tuollainen ihana nyytti, kuten yllä. Loppupeleissä sain paketoitua kiireiden takia vain yhden, ja loput luovutin uusille omistajilleen nolosti pelkässä elmukelmussa. Tuo sammakko oli tehty sellaiseen muottiin. Siinä on hieman kultakimalletta, ja ruskeat pisteet ovat kanelia! Tuoksui ihanalta.
Noiden tuoksuina oli viikuna- ja appelsiiniöljy ja kaneli. Käytin värjäämiseen elintarvikevärejä, mutta vain vähän, jotteivat ne värjäisi käsiä pestessä.
 Auringonpimennys :D Tää saippua oli siistin näköinen, kun sen laittoi lampun eteen.
Koulussa kävi tänään köpelösti, ja sain laajan palovamman käteen. Nyt sitten parantelen sitä rasvalappujen ja palovammageelin voimin. Sairaslomaa sain koulusta pari päivää, koska en voi hösätä keittiössä side kädessä. Toi kirvelee ja polttelee ihan sikana. Tosi ärsyttävää.
Translation: 


I can finally show what I have made for christmas presents. Handmade soap! Well, technically not from scratch, because it seemed hard and needed more time that I had available, so maybe self molded and -fragranced soap from a soap base would be closer to the truth?


Originally my idea was to wrap them all to beautiful packages, but thanks to all the christmas rush and hurry, I managed to wrap only one. The others I handed out unwrapped... The frog is kinda cool, it's molded with silicone mold, it has a little golden tint, and the brown dots are ground cinnamon! The fragrances I used were figue, orange, and cinnamon. I used basic food coloring for tinting the soap.


Today at school I managed to burn my arm quite badly. It hurt like hell! I have to rest a few days, because I can't work in the kitchen with a bandage around my arm.

7 kommenttia:

 1. Mistä tota saippuamassaa saapi? : O Houkutteleva idea!

  VastaaPoista
 2. Oi, ihanan näköisiä saippuoita!! Mua kanssa kiinnostaa mistä tommosta saippuamassaa saa? Ja miten saa tehtyä eri tuoksuja? Voi harmi tuota kättä, mitä sattui?

  VastaaPoista
 3. Auts. Toivottavasti ei jää mitään pahoja jälkiä käteen.

  Onpas ihana idea tuo saippuan tekeminen. Ajattelin kans joskus, että olisin tehnyt, mutta ajatusasteelle se jäi ja lopulta unohdin sen kun löydin kaupasta kaikkea muka ihanaa.
  Tuo läpikuultava, missä on selkeästi vihreää limaa sisällä on lemppari!
  Eli, jos nyt alottaa tekemään tuossa supertekniikalla saippuioita, niin ne vois ehkä olla ens jouluna valmiita? :D

  VastaaPoista
 4. Voi vitsi, on kyllä hienoja nuo saippuat! Itellä kävi itseasiassa sama idea mielessä joululahjojen suhteen, mutta tuli sitten kuitenkin vähän turhan kiire. :(

  VastaaPoista
 5. Hups, tosiaan aika essentiaalinen osa tekstistä unohtui, eli se että mistä tuota massaa saa :D Itse ostin sitä hobbypointista, puoli kiloa maksoi muistaakseni vähän yli kympin. Oli sekä kirkasta massaa, että sakeaa, valkoista massaa. Mä ostin molempia ja sekoittelin.

  Massa sulatetaan mikrossa (tai vesihauteessa jos on hifistelijä mutta mä en ole), ja kun se on sulaa, siihen voi lisätä eteerisiä öljyjä, mausteita, siemeniä, jauheita, suolaa ja nestemäisiä/jauhemaisia elintarvikevärejä tai mitä muuta nyt tulee mieleen. Se jäähtyy aika nopeasti, joten kannattaa hoitaa homma nopsaan ja kaataa muottiin kun massa on vielä kuumaa. Sitten vaan jääkaappiin ja muutaman vartin päästä ne on ihan kiinteitä.

  VastaaPoista
 6. Tosi kivan olonen blogi sulla, teet niin paljon kaikkea itse! Jään seurailemaan :)

  VastaaPoista