toukokuuta 12, 2017

Attack of the Slime Girl!


 On aika täällä bloginkin puolella kertoa ilahduttavasta uudesta harrastuksestani, jonka aloitin vuoden alussa ja joka aika pitkälti auttoi selviämään pitkän talven yli.

Olen alkanut vihdoin, sadalta vuodelta tuntuneen jahkailu-"pitäis varmaan joskus"-ajan jälkeen, tehdä itse limoja, ja kaiken lisäksi olen yhdistänyt audiovisuaalisen kiinnostukseni ja osaamiseni harrastukseen tekemällä videoita valmistamistani limoista.

Limojen valmistamisen myötä opin itsestäni paljon uutta. Ymmärsin stimmauksen salat ja sen tarpeellisuuden omassa elämässäni; "stimming/stimmaus/sensorismi" tarkoittaa itsestimulointia -  toistavaa liikettä tai tekemistä, joka helpottaa oloa silloin, kun ympäristöstä tai omasta kehosta tulee liikaa aistiärsykkeitä ja olo ylikuormittuu/uhkaa ylikuormittua (muita esimerkkejä stimmauksesta voi olla vaikkapa käsien räpyttely, edestakainen keinuminen, asioiden hypistely tai puristelu, ääntely, sormien napsuttelu tai muu toistuva liike, joka lieventää kehon ylikuormitustilaa).

 Stimmauskäytöstä esiintyy usein mm. autismin kirjoon kuuluvilla henkilöillä, ja se helpottaa aistiyliherkkiä ja muulla lailla aistitoiminnaltaan poikkeavia ihmisiä, mutta neurotyypillisetkin ihmiset saattavat stimmata tietämättä termiä. Stimmaus ei ole oire, tai sairaus, vaan se on oiva tapa rauhoittaa itsensä ja välttää ylikuormittuminen, kunhan se ei ole itsetuhoista tai muille haitaksi, kuten vaikka pään hakkaaminen seinään.

Kun ensimmäistä kertaa koskin käsilläni ensimmäiseen valmistamaani limaan, lumivalkoiseen partavaahdosta, eri-keeperistä, vauvantalkista ja booraksiliuoksesta tehtyyn fluffy slimeen joka tuntui kevyeltä ja kuohkealta kuin pilvenhattara, jäin useaksi minuutiksi transsinomaiseen stimmaustilaan ja tuntui, kuinka mun vartalosta ja mielestä suorastaan valui kaikki ylivirittynyt, ahdistunut paha olo pois. Vääntelin pehmeää fluffy slimeäni pienen ikuisuuden täysin omissa maailmoissani, ja tajusin sillä hetkellä, että olen jonkin hyvin tärkeän voimakeinon äärellä.

Aistiyliherkkyys vaikeuttaa välillä elämää tässä hektisessä aistiärsykkeiden ylitarjonnan maailmassa, mutta antaa myös upeita mielihyvän kokemuksia kun sen oppii valjastamaan käyttöönsä.


Syntyi "Conceptual Slime", blogi jonka tarkoituksena on julkaista "oddly satisfying"- tyyppisiä limavideoita. Joskus myös teen muita tyydyttäviä, asmr-tuntemuksia aiheuttavia videoita, kuten öljyvideotaidetta ja väriensekoittumisvideoita, kinetic sand-videoita yms. ASMR-tuntemukset ovat yksi osa videoitani, mutta ei välttämättä pääpointti, sillä joissain videoissa on ääniraidan sijaan rauhallinen musiikki. Jos nauhoitustilanteessa en ole kuunnellut copyright-suojattua musiikkia ja olen saanut nauhalle miellyttäviä ääniä (poksumista, maiskahduksia, tms hyviä soundeja), silloin sisällytän ne ehdottomasti videoihin.

Ehkä olet törmännyt internetissä tällaiseen sisältöön ennen, ehkä et - liman koostumus, siitä lähtevät äänet ja sen ulkonäkö jakavat mielipiteitä. Joidenkin mielestä äänet ovat yksinkertaisesti inhottavia ja lima ällöttävää, mutta monet kokevat omituista, vaikeasti kuvailtavaa tyydytystä katsoessaan limavideoita. Limavideoilla on ihan oma, valtava skenensä internetin syövereissä, mistä olin itsekin lievästi yllättynyt aluksi.

Jokaiseen videooni kirjoitan saatteeksi lyhyen kuvauksen, konseptin. Se voi olla mitä vain merten syvyyksistä avaruuden äärettömyyksiin; Se voi olla jotakin konkreettista ja käsinkosketeltavaa kuten kirsikkapuun kukat, tai se voi olla jotakin abstraktia kuten lapsuuden nostalgia ja tunteet, joille ei ole sanoja.Blogia voit seurata Tumblrissa osoitteessa http://conceptualslime.tumblr.com tai tilata kanavan YouTubessa. Arvostan suuresti jokaista seuraajaa, sillä ne kohottavat itsetuntoani ja kannustavat jatkamaan tätä ilahduttavaa harrastustani!

Kirjoitin tuonne Conceptual Slimen tumblr-blogiin englanniksi sellaisen kattavamman "what is Conceptualslime"-tekstin, jonka löydät täältä. Vastaan mielelläni kysymyksiin aiheesta, jos vielä jokin jäi kummastuttamaan tässä liman ihmeellisessä maailmassa! :DPitää nyt todeta, että kyllä olen oikeastaan aika hitsin ylpeä itsestäni, että tällaisena luovuttajatyyppisenä, masentuneena ja huonoitsetuntoisena henkilönä sain itseni perustamaan videoblogin ja youtubekanavan, opiskelemaan lisenssihommia, kasaamaan selkeän konseptin, miettimään & vääntämään ulkoasun blogiin, opiskelemaan videoeditointia, ratkomaan teknisiä ongelmia nuppi punaisena, opiskelemaan youtuben avainsana-algoritmejä ja hiomaan limareseptejäni pilkuntarkasti ja yrittämään, yrittämään, yrittämään uudelleen ja uudelleen.

Olen kirjoittanut havaintoja, tutkimustuloksia, muistiinpanoja ja reseptejä pikku kirjaan, jonka nimesin "My little book of Slime":ksi :) Olo on kuin pimahtaneella professorilla. Tutkiminen rauhoittaa mieltä. Taustalla M-M-M-Max-Max-Max Headroom!

Ja voi, ensimmäisen videon julkaiseminen jännitti niin kovasti. Nettifobioissani ja ahdistusloopeissani olin ihan varma, että mun viattomasta limavideosta kehkeytyisi jonkinlainen vihaisen anonyymiväkijoukon lynkkaus-diskurssi sillä sekunnilla kun video julkaistiin. Noh, voin kertoa ettei niin käynyt. Mitä kauemmin lykkää tällaisia asioita, sitä enemmän mielelle jää aikaa keksiä uskomattoman absurdeja worst case-skenarioita jotka lamauttavat paikalleen mukavuusalueelle. Silti tärkeää on antaa itselleen tarpeeksi aikaa valmistautua ja hahmottaa, mihin on ryhtymässä. Tasapaino näiden kahden välillä on tärkeää.


Googletin monta kertaa hakusanoja "I'm too scared to start blogging", ja luin rohkaisevia tekstejä. Halusin olla "valmis". Yli kolme kuukautta siihen meni, eikä missään vaiheessa tullut sitä valmista oloa. En tiedä, miten sinä yhtenä päivänä vain sain aloitettua - auttoi kai, että olin pistänyt kaiken muun aivan valmiiksi, pedannut sivujen ulkomuodon nätiksi ja jäljelle jäi vain videoiden julkaiseminen. Myös ystävien ja kavereiden, joille kerroin harrastuksestani, tuki ja kannustavat sanat auttoivat, varsinkin kun joistain kuuli ja näki selkeästi, että niiden mielestä se oli ihan mahtava idea.

Valmiuden tunnetta auttoi myös se, että olin kuvannut valmiiksi paljon materiaalia ikään kuin "jonoon" ennen kuin aloin julkaista. Nyt videomateriaali ei lopu ainakaan ihan heti kesken, jos tulee pieniä notkahduksia jaksamisessa tai ehtimisessä.
Sisar Surumieli-blogia en ole missään nimessä lopettamassa - onhan minulla tarve blogata muustakin kuin limasta. Muutamina kuukausina kaikki huomio on vain mennyt tähän Conceptualslimeen ryhtymiseen ja perustamiseen.

Onneksi oma jaksamiseni kasvaa pikkuhiljaa valon määrän lisääntyessä, ulkona alkaa olla jo melkein lämmintä, kohta kirsikkapuut kukkivat täällä Suomessakin, ja alkaa kunnon kevät ja kesä. Raahaan taas itseni ulos sellaisina päivinä joina tuntee hukkuvansa asuntonsa betoniseinien uumeniin, hokemalla mantraa "Jos menen ulos, näen todennäköisesti kukkia ja/tai eläimiä". Ja niinhän mä aina näen. Yksi päivä juoksi vastaan aivan valloittava nakukoira pyjaman näköisessä koiranpaidassa ilman remmiä. Sydän siinä suli. Lisäksi mun ikkunasta näkee hauskasti takapihan lintujen viihdyttävää salkkarimeininkiä, ja mulla on pieni epäilys että mun ikkunalaudan alla on linnunpesä, koska siinä käy lintu rapistelemassa päivittäin.

Syreenit kukkivat pian, ja tuomet ja omenapuutkin, loppukevään kukkaistuoksut ovat kyllä yksiä suosikki-vuodenaikatuoksujani.

Juuri tänään julkaisin uusimman Conceptual Slime-videon; sen inspiraationa olivat kirsikankukkapuut ja vaaleanpunaiset terälehdet. Kanavalla on jo muutama muukin video valmiina! Kannattaa käydä kurkkaamassa :)7 kommenttia:

 1. Muista että sun arvo ei kuitenkaan ole kiinni siitä, mitä saat aikaan. Itsellä kesti turhan kauan ymmärtää tuo. Tiedän että olen hyvä tyyppi niinäkin aikoina kun hampaiden harjauskin on liikaa. Eli saatpa asioita aikaan tai et, olet just hyvä, kiinnostava ja tosi arvokas <3

  Toi limanteko, oon seurailut limauttuja instagramissa ja miettinyt että olis niiiiin kivaa ja jotain mitä vois tehdä 2-v. kummitytölle ja itselle kans :) Mun pitää varmaan perehtyä enemmän tähän aiheeseen kun vaan sais aikaiseksi. En yhtään tiedä mitä aineksia niihin tulee, onko toi booraksi sellaista mitä saa apteekista suht helposti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, todellakin muistan! :) Tämän hetken elämäntilanne on juurikin sellainen, että ylpeyden aiheet ovat tasoa "nousin sängystä", "vastasin kertyneisiin viesteihin" tai "jaksoin tehdä lämmintä ruokaa" ja on joutunut käsittelemään ja uudelleenluomaan omaa arvomaailmaansa. Siksi se että pystyin kaikkeen tuohon, tuntuikin niin suurenmoiselta saavutukselta koska se oli asia josta tiesin voimaantuvani, jota halusin tosi paljon ja tuntuu kivalta että pystyy johonkin mikä tuottaa iloa ja onnistumisen tunteita :> Multa puuttui ennen tätä sinnikkyyden/pitkäjänteisyyden saralta onnistumiskokemukset lähes kokonaan, koska en oo ennen saanut tällä tavalla mun pään sisällä kyteviä suuritöisempiä inspiraatioita toteutettua.

   Booraksia ei kovin helposti Suomen apteekeista taida löytyä, itse ostin keramiikkakaupasta! :0 En kyllä tiedä miten booraksi liittyy keramiikkaan, mutta siellä sitä oli. :)

   Poista
 2. Ihan mahtavia nää limat, toi pääkalloarkku-systeemi varsinkin *_* Toi stimmaus oli myös mielenkiintoinen aihe. Mulla on jotain stimmausjuttuja (ehkä) ja oon miettinyt että auttaisiko olotiloihin, jos kehittelisin niitä ihan itse lisää. Näitä limoja katsellessa tulee ainakin rentoutunut olo ja se on siistiä, miten niihin voi liittää noita lapsuuden nostalgia juttuja yms tunteita, mitä ei ehkä sanoin voi kuvailla. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS. Tilasin sun youtubekanavan ja menin myös tumblriin seuraajaksi & rebloggasin sieltä yhen kuvan!

   Poista
 3. Jotenkin hassua, ja lohdullista, kuinka pieni asia lopulta pystyy karkottamaan suurelta ja kammoltavalta tuntuvia asioita/oloja.

  Nää videot tosin on siinä mielessä aika kauhean kiusottelevia kun ovat löllöt ulottumattomissa hipeltämiseltä:D

  Mutta siis ompa kiva huomata ettet ole lopettanut blogeilua!

  VastaaPoista
 4. Mä oon niin ylpee siitä miten paljon työtä sä oot tehnyt kaiken tän eteen ja miten rohkea oot ollu! Musta oon vaan super MAHTAVAA miten paljon sä oot saanu tästä iloa ja puhtia sun elämään ja sehän se on tärkeintä ^-^ Minkä lisäksi koko konsepti ja toteutus on tietenkin musta edelleen niin helvetin siistiäää! <3 SLIME POWERS ACTIVATED! GO GO SLIME GIRLLL!! <3 <3 <3

  VastaaPoista
 5. Käyn melkein joka päivä kaipaamassa, josko täällä olisi uusia postauksia. IG-stalkkaus onneksi vähän lievittää ikävää.

  Rakastan blogisi visuaalisuutta ja tänne on hyvä tulla lepuuttamaan silmiä. Olen joskus viettänyt hämmentävän pitkän ajan ihan vain katsellen blogin kuvia, ja joka kerta jälkifiilis on inspiroitunut, eheä ja sellainen "estetiikan kokenut" :D Limailu (?) on tähän mieltä lepuuttavaan taiteeseen loistava lisä!

  VastaaPoista