heinäkuuta 26, 2015

Magic soap bubbles

 Ihan heti alkuun varoitus kuvaspämmistä. Ensimmäistä kertaa elämässäni muistikortti täyttyi yhden illan aikana. Karsiminen oli valtavan tuskaisa homma, kun kaikki kuvat oli niin kivoja.

Olen tutustunut kesän aikana paremmin livenä Saaraan, jonka kanssa tunnettiin aiemmin "vain" netin kautta. Saaran kanssa synkkaa tosi hyvin, ja ollaan puuhasteltu kaikkea tosi kivaa yhdessä. Jossain vaiheessa meidät valtasi yhteinen intohimo ryhtyä saippuakuplamestareiksi. Tuumasta toimeen, ryhdyimme kehittelemään kaikenlaisia jättikuplaviritelmiä. Ensimmäinen kokeilumme oli mattopiiskan ja saippua-glyseriiniliemen kanssa. Siitä syntyi melkoisen isoja kuplia, mutta se ei vielä riittänyt. Syömäpuikkojen, puuvillalangan ja saippua-sokerivesi-liisteriliemen kanssa saimme aikaan mahtavampia kuplia kuin olimme osanneet uneksiakaan!

 Kuplien teko tuntui miltei taikomiselta. Saippuakuplat on vain jotenkin niin upeita ja ihmeellisiä, ne vain hyllyy ja leijuu kuin kummitusmeduusat kahden todellisuuden välillä. Ainoa miinuspuoli näissä oli, että sotkevat hirveästi; liisteriliemi tahmaa inhottavasti ja näitä kuplia ei kannata puhaltaa missään, missä pieni saippualiisteritahma lattiapinnoilla haittaisi. Yritämme vielä korvata syömäpuikot pidemmillä kepeillä, jotta kupliin saa vähän etäisyyttä.


Kuten viime merkinnässä ohimennen mainitsin, täydellisten saippuakuplien luominen on ollut tämän kesän yksi projekteistani. Mielenterveyteni ei tällä hetkellä kestä mitään kovin radikaalin suuria tavoitteita, mutta mielestäni pikkuiset tavoitteet vain pitävät elämän mielenkiintoisena. Muita tämän kesän pikkutavoitteita (huh tässähän alkaa tulla "kiire", kesä on keinahtanut loppupuoliskolleen yllättävän nopeasti):

-Hypätä Pikkukosken hyppytornista (ja uida, uida, uida)
-Vaihtaa pyörän jarrupalat & ajella pyörällä
-Ostaa hyvät kävelykengät sekä uudet bikinit, joista tissit ei kurkkisi ulos
-Valokuvata
-Käydä metsäkävelyillä
-Saada monster girl drawing challenge valmiiksiTranslation:

First of all, sorry for the photo spam! We took so many great photos that it was a pain to choose just few.

I've gotten to know Saara better; We were internet friends but we started hanging out together this summer, and we've been doing all kinds of fun stuff. One time we decided that we'd like to be some kind of soap bubble masters. Well, we started to practice that. A few days ago we tried our giant bubble prototype and it was a success! It needs a bit of tinkering, the sticks could be longer etc. but look at those giant floating ghost-jellyfish-like bubbles. It was so magical.

Making giant soap bubbles was on my summer's "small steps"-to do-list. Other things on the list:

-Jump from Pikkukoski diving tower (and swim swim swim)
-Drive my bicycle (after replacing the brake pads)
-Buy new walking shoes and bikinis that fit
-Photograph & photograph some more
-Go walking in the woods
-Finish the monster girl drawing challenge.

18 kommenttia:

 1. Ooh vau, en tiennytkää en noin isoja saippuakuplia voi saada aikaan :O Niin taianomaisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin nähnyt youtubessa videoita, mutten kyllä uskaltanut toivoakaan että itse saisi sellaisia aikaan. 8) Riemu oli sanoinkuvaamaton kun ensimmäisen kerran pullahti parimetrinen kupla ulos. :D

   Poista
 2. Ihan kreisin siistiä!! Kaks alinta kuvaa on mun lempparini. Wowwoww en kestä, on pitänyt itsekin joskus kokeilla tätä ja tää inspiroi kyllä nyt taas.

  VastaaPoista
 3. Wouh!! Tätä pitää kokeilla itekin!Näin pridessä tänä kesänä kun jotkut taikoi samalla tyylillä ihania jättikuplia! <3 Ihania kuvia jälleen!:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi muuta kuin suositella! Prideille nämä sopivat varmaan tosi hyvin, kun ovat niin värikkäitä ja iloisia n_n

   Poista
 4. WAU!!! En kestä, ihania kuplia ja ihania kuvia! <3__<3 Tahtoo itekin tehdä jättikuplia!

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia! ^^ Mulla on itselläni vain sellainen perus saippuakuplapurkki, mutta tuo näyttää kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mahdollisuudet ovat melkein loputtomat! Vähän vaatii vaivaa sen liuoksen valmistus mutta ei liikaa.

   Poista
 6. Muumikuplia!!! Pystyisiköhän tuonne menemään sisälle? Törkeen hienoja kuvia ♥___ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa tekiskö mieli <3 Ja sitten lillua kesätaivaalle.

   Poista
 7. Mun pikkusisarukset (6- ja 8-vuotiaat) sai myös tuollaiset välineet tehdä jättikuplia ja voi sitä riemua... Itse oon kateellinen, haluaisin palavasti kokeilla :D

  Laitoin sulle muuten Liebster Award -haasteen blogiini. Täältä löydät sen: http://synteettinensivellin.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww! Kiitos haasteesta! :)

   Kannattaa kokeilla joskus, ehkä voit lainata sun sisaruksilta niitä! Vai tuleeko sitten sisarusriita? :D

   Poista
 8. Oooooh! *_____* Voitko jakaa reseptin vai onks se salainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se salainen ole! :) Me yhdisteltiin kaikkia netistä löytyneitä ohjeita sellaiseksi omaksi, mikäli oikein muistan niin siihen tuli 3 litraa vettä, ~3dl tomusokeria, 1dl tapettiliisterijauhetta, 3 dl vihreää fairyä. Vesi keitettiin ja siihen liuotettiin tomusokeri, annettiin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, lisättiin liisterijauhe ja fairy ja sekoiteltiin vispilällä. Sitten annettiin sen tekeytyä puolisen tuntia.

   Poista