toukokuuta 18, 2014

"Janet!" "Dr. Scott!" "Janet!" "Brad!" "Rocky!" "(...?)"

Mun lauantaipäivä oli ikimuistoinen, olen siitä vieläkin ihan fiiliksissä! Kävin siis katsomassa, tai ehkä oikeampi sana olisi kokemassa, "Rocky Horror Picture Show"n Orionissa. Muistan käyneeni katsomassa(kokemassa) sen ennenkin, ja silloinkin oli hauskaa, mutta tämä kerta oli vaan yksinkertaisesti paras.

Jotkut varmaan miettivät, miksi koko ajan sanon "kokemassa" enkä "katsomassa". Niille, joille kyseinen musikaali ei ole tuttu: Leffateatterissa tanssitaan, lauletaan, heitellään asioita, juhlitaan, huudellaan ja ilakoidaan leffan aikana. Mukaan kannattaa varata mm. riisiä, vessapaperia, konfetteja, juhlahattuja, leipiä, kumihanskoja ja sanomalehtiä. Näillä kaikilla on oma tarkoituksensa, tietty kohta leffassa, jonka aikana niitä käytetään.

Aamun vietin Arabian katufestareilla, myyden tavaraa kirpputorilla. Festari alkoi klo 12, ja kuvittelin olevani ovela, kun menin pystyttämään kojuani jo klo 11. Kuinka väärässä olinkaan? Parhaat paikat oli viety jo ennen klo yhdeksää, ja paikan päällä päti selkeästi viidakon laki. Myyjät olivat stressaantuneita ja reviiritietoisia! Olin todella hämmentynyt, olin jotenkin elänyt siinä uskossa, että kirpputorimyyjät olisivat solidaarisia ja ystävällisiä. Oma kojuni oli stressimamman takana, kyseinen stressimamma varasi hyvää kirpparipaikkaa "miehelleen joka tulee kohta" mutta joka ei koskaan saapunut. Mamma huusi itkevälle lapselleen, yritti ajaa mua hienovaraisesti muualle ja kaatoi stressiään mun päälle, ei kiinnosta, hymyilin vain kuunnellessani random stressiavautumista joka ei liittynyt minuun mitenkään. Tienasin 3 tunnin aikana hurjat 1 euroa ja 20 senttiä. Luovutin; tulee niitä kirpputoreja lisää! Kesä on täynnä kirppareita.

Kaupustelijamuori

Sitten oli aika alkaa laittautua Rocky Horroria varten! Voin sanoa, että mulla ei rehellisesti varmaan ikinä ole ollut niin paljon meikkiä naamassa, kun eilen. :D Olin pyytänyt Mattia taikomaan mulle näyttävän dragmeikin, koska Matti on todella taitava sillä saralla. Ja sellaisen minä sain.

Fun fact: DRAG tarkoittaa "Dressed Resembling A Girl". Kysyin varovaisesti Matilta, voiko biologisesti naispuolinen henkilö olla drag olematta drag king. Voi! Kyseinen suuntaus on nimeltään "Bio drag!" Kaikkea sitä oppiikin!

behind the scenes: Taikuri työssään


Kun saavuin Orionille, sukelsin sisään meluisaan, vellovaan joukkoon, ja tuntui, että olin vihdoin "omieni seassa"; kaiken näköisiä, -kokoisia, -ikäisiä ihmisiä räiskyvissä, hauskoissa, näyttävissä ja erikoisissa vaatteissa laulaen ja nauraen. Tänne minä kuuluin. "Sattumoisin" eilen juhlittiin homo- ja transfobian vastaista päivää, ja mikäpä sen parempi tapa viettää se, kun värikkäiden, ihanien friikkien keskellä. Freaks like me.
Before the show:
Minä ja Vilma

Before/During:

After the Show:

 Vessapaperia ympärillä, riisinjyviä päänahassa, konfettia tisseissä, serpentiiniä saappaassa, pelikortteja sylissä. Jalat kipeät korkkareissa tanssimisesta, sukkiksissa silmänpako, lerpattavat tekoripset. Worth it. Hymy korvissa!

Rocky Horror Picture Showhun kuuluu olennaisena osana "Time Warpin" tanssiminen. Olen yksi maailman huonoimmista tanssijoista surkean rytmitajuni kanssa, ja myönnän tuskastelleeni kotona jalkoihini kompuroiden Time Warpia, ikinä sitä oppimatta. Teatterissa tapahtui kuitenkin jotain ihmeellistä, sellaista mitä tapahtuu vain paskoissa elokuvissa:D Nimittäin kun tuli Time Warpin aika, yhtäkkiä koin jonkun valaistumisen, ja *tättärättättää* huomasin nousseeni ylös ja tanssivani Time Warpia ja osaavani askeleet kuin vettä vain! Kuulostaako tää jo joltain helluntaihihhuloinnilta? Seuraavaksi varmaan kerron, että atooppinen ihoni parantui ja niskakivut katosivat, haha.

En vain voi hehkuttaa tarpeeksi, miten hauskaa mulla oli. Kuljin kotiin hoilaten lauluja kuin rikkinäinen jukeboksi, tanssahdellen ja nauraen. Olin onnellinen.

Meikki: Matti Järvelä

Translation:

Yesterday, it was the International day against homo- bi- and transphobia. And what would be a better way to celebrate it, than watching (or rather experiencing) The Rocky Horror Picture Show sing-along in the movies with fellow freaks? I asked for my friend Matti to give me a drag makeover. And boy he did! He's really talented!

I have seen the musical in theatres once before, but this time was clearly the best! I had so much fun, and felt right at ease in the crowd that had people of all shapes, sizes, genders and non-genders. It was like finally being "home". Can't explain it.

After the show I had toilet paper everywhere, rice in my hair, confetti between boobs, serpentine in boots and playing cards all over. The theatre was a trainwreck, and I was euphoric! The journey home went cheerfully, singing all the songs mashed up like a broken jukebox. I really was happy.

6 kommenttia:

  1. Ooooh, ihana meikki! Ihana sinä ja varmasti ihana kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös ookin! :> Ja oli kyllä ihana kokemus! Sellainen, jonka jälkeen vaan kulkee kotiin kestohymy huulilla.

      Poista
  2. Pähee luukki! ♥ Ja Rocky Horror Picture Show, ah, yksi lemppareista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rocky Horror kyllä piristää mieltä milloin tahansa. Ja kiitos! :3

      Poista
  3. Oi miten upealta näytätkään! Olisipa ihana olla joskus mukana tuollaisessa tapahtumassa - vaik todennäköisesti vaan stressaisin kun en ikinä muistaisi mitä missäkin välissä pitää tehdä. :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän siinä just onkin - missään välissä ei pidä tehdä mitään! Ensimmäinen kerta menee yleensä ihmetellessä ja ihastellessa ja yleensä fanit myös jakavat proppejaan ystävällisesti.

      (Mutta okei tiedän mitä tarkoitat, ja helpotukseksesi, siellä jaetaan sellaisia pikku infopapereita, missä on lueteltuna kohdat joissa käyttää proppeja halutessaan. Plus sen kyllä huomaa, kun puolta minuuttia ennen oikeaa kohtausta koko sali vaan alkaa suhisemaan ja rapisemaan kaivaessaan esim. vessapaperirulliaan esille. :DD)

      Poista