joulukuuta 29, 2013

Piristysruiske pimeyteen

Vuoden pimein aika alkaa tilastollisesti olla ohitse, mutta meillä suomalaisilla on vielä edessämme kuukausia ja taas kuukausia pimeää, loskaista, kylmää, viimaista talvea. Siksipä, hyvät lukijani, olen koonnut teille pienen oppaan miten tuoda hieman iloa ja piristystä synkkään... öh, pimeyteen.

Mitä lukea:
lähde
lähde

Peppi Pitkätossu asuu Huvikummussa apinansa ja hevosensa kanssa. Peppiä ei noin vain määräillä ja hän on maailman vahvin tyttö. Tämä kirja on varmasti monille nostalginen ja ihanan mutkaton. Itselleni tulee ainakin lämmin ja turvallinen olo tätä lukiessa. Peppi Pitkätossu on hyvin monella tavalla idolini ja esikuvani. Hän ei välitä kuivakkojen aikuisten marinasta eikä suostu pusertumaan muun maailman sanelemaan muottiin. Hän on kaikille kiltti ja reilu, paitsi tuhmille ihmisille, ja keksii aina jännittäviä leikkejä ja tarinoita.Mitä pelata:
lähde

lähde
lähde
Katamari Damacyä on vaikea kuvailla yhdellä sanalla, mutta jos olisi pakko, se sana olisi: Överi. Se on ihastuttavan värikäs, räikeä, sekava, hölmö, söpö, hauska ja tyydyttävä peli. Tehtävänä on rullailla katamari-nimisellä pallolla ympäriinsä ja kerätä kaikkea, mikä mukaan tarttuuu. Keräily aloitetaan ihan pikkuruisella pallolla, mutta pelin edetessä rullaillaan suurempia ja suurempia katamareja, joihin tarttuu mukaan eiffel-tornit, Hollywood-kukkulan kirjaimet, riemukaaret ja lopulta jopa saaret ja mantereet. Joka kerta kun katamariin tarttuu jotain, pääsee sellainen ihana "PLOP"-ääni. Tämä peli on hyvin koukuttava. Pelin musiikit saavat myös hyvälle mielelle, ja niitä huomaa hyräilevänsä bussissa kun katselee ikkunasta vieriviä maisemia ja kuvittelee valtavan katamari-pallon rullaavan itseensä puut ja lyhtypylväät....
(Katamari Damacy & We♥Katamari on playstation 2:lle.)Mitä kuunnella:
lähde
Katamari Damacyn soundtrack!

"♪♫Don't worry do your best!♪♫"Mitä katsoa:
lähde
lähde
Adventure time... Mistä edes aloittaisin. Ei, en löydä sanoja tälle. Adventure time on vain äärettömän piristävä ja viihdyttävä sarja. Se osaa olla sekä aivotonta "aivot narikkaan"-viihdettä, että hyvin ajatuksia herättävä, pysäyttävä ja koskettava kokemus. Vaikka aloitin katsomaan tätä aikoinaan nimenomaan siksi, että halusin jotain aivotonta ja hauskaa, myönnän että olen muutamaan otteeseen pillittänyt tälle.

Finn on poika, joka elää venyvän, keltaisen Jake-koiran kanssa land of Ooossa. Pitkin sarjaa tiputellaan hienovaraisia vihjeitä siitä, että tarina sijoittuu ydintuhon jälkeiseen maailmaan. Sarja on saanut vaikutteita selvästi videopeleistä ja Dungeons&Dragonsista. Ei sitä oikeasti voi vaan sanoin kuvailla, kun se on niin mielikuvituksellinen. Katsokaa itse ja piristykää :)


Mitä syödä/juoda:

Talvella keho tarvitsee erityisen paljon vitamiineja. Tähän aikaan vuodesta erityisen hyviä ovat mm. appelsiinit ja klementiinit. Purista lasiin appelsiini ja lisää pari jääpalaa. Siinä on sinulla vuoden piristävin liru. Purkista kannattaa ottaa myös D-vitamiinia, sillä se on se vitamiini mitä meidän kuuluisi saada auringonvalosta.


 Muuta:

Älä aliarvioi eläin/paijausterapian voimaa. Hakeudu jonkun eläimen(tai ihmisen :3) lähettyville, ja pistä rapsutellen menemään. Eläimet ovat uskomattomia terapeutteja, jo muutama minuutti niiden kanssa leikkimistä tai paijailua piristää huomattavasti.

Muista myöskin hullutella, nauraa itsellesi sekä Party hard:

1 kommentti:

  1. Adventure time saa aina mielen pirteäksi! :D Välillä kyllä mietittyttää onko se tarkoitettu lastenohjemaksi ollenkaan :'D

    Ahhh klementiinit on herkullisia!

    VastaaPoista