lokakuuta 19, 2013

Kerrospukeutumista syksyn viimoihin

 Joskus kerrospukeutuminen on vain hätäratkaisu; sellainen "lapa niin monta vaatekertaa päällekkäin kun mahdollista". Mutta silloin tällöin, tai omalla kohdallani hyvin usein varsinkin syksyisin, kerrospukeutuminenkin on oma taiteenlajinsa.


Muutamia asioita, mihin kiinnitän itse huomiota kerrospukeutuessani:

- Vältän vaatteiden kerrostamista vyötärön kohdilla. Vyötärö pysyy yleensä lämpimänä muutenkin.
-Keskitän kerrospukeutumiseni yleensä seuraaville alueille: Pää, kaula/olkapäät/rintakehä, kämmenet, lantio ja jalat.
-Paksut ja runsaat kaulaliinat ovat kerrospukeutumisen aatelia. Mitä paksumpi ja pehmoisempi, sen parempi.
-Löysät huput tuovat mukavan "punahilkka"efektin. Löysin juuri kierrätyskeskuksesta ihanan irtohupun.
-Korvalaput ovat söpö ja varteenotettava vaihtoehto, varsinkin jos inhoaa sähköistä Einstein-tukkaa joka odottaa aina peilissä pipon sähköistävän vaikutuksen jäljiltä.
-Housujen päälle voi vetää puolipituisen hameen kerrostamaan ja lämmittämään lantionseutua ja peppua. Joskus laitan vielä alle alushameen, jotta oikein muhkea lantionseutu on taattu. (ts. ennustajaeukko-look)


-Kenkien alle ehdottomasti paksut sukat, etteivät varpaat vilustu.
-Hanskat ovat asia, joka valitettavasti monelta jää useimmiten kotiin. Myönnän kuuluvani kyseiseen joukkoon. Syksyllä kuitenkin pehmeät sormikkaat kruunaavat kerrospukeutumisen, ja sään muuttuessa hyisemmäksi, on hyvä ottaa käyttöön paksut lapaset.
-Liian pitkät paidan hihat, joista kämmenet kurkistavat, ovat ehkä hieman epäkäytännölliset, mutta niiiiiin söpö yksityiskohta piristämään kerrospukeutujan asukokonaisuutta.


-Talven ollessa kylmimmillään, kukaan ei oikeasti naura (tai ei ainakaan saisi nauraa) housujen alta paljastuville pitkille kalsareille tai 10000denin legginseille/sukkahousuille. Mielestäni kylmillä ilmoilla mukavuus ja lämpö menee paljaan pinnan edelle. Kyllä kaikki tietää että ne paksut talvivermeet lisäävät ~5 kiloa ulkonäköön, mutta kun on kylmä niin silloin pukeudutaan lämpimästi eikä mietitä kuinka michelinmieheltä näyttää toppatakissa! :D


 Sellaisia mietteitä kerrospukeutumisesta! Näinä koleina päivinä on juuri oikea aika kyseiselle aktiviteetille. Oletko itse fanaattinen kerrospukeutuja vai jääräpäinen minihameessa värjoittelijä?


Meidän taloyhtiön takapihalla oli valtavin kasa lehtiä, mitä olen ikinä nähnyt. Olihan siinä pakko päästä möyrimään. Tuo kasa yletti noin polviin asti, ja jatkui valokuvan ulkopuolelle vielä molempiin suuntiin metrejä.

(Kuvat: Nico)

Translation:

A few basics of mine on layering clothes:

-I usually leave the waist unlayered, since it usually stays warm longest.
-The body parts I concentrate my layering on are: Head, neck/shoulders/chest, hands, hips, and feet. 
-Long and full scarfs are the best. The fluffier, the better.
-Loose hoods create a nice "little red riding hood"-effect. I just found one from the recycling center.
-If you don't like the static that beanies and other hats do to your hair, try fluffy earmuffs.
-Wear many layers of skirts. Go ahead, it makes your butt warm!
-Remember thick socks so your feet won't catch a cold.
-Also remember to wear gloves. I unfortunately forget my gloves home very often. But hands get cold very quickly. And when the winter is nearer, switch to mittens!
-Too long sleeves are cute. 
-When the winter is at it's coldest, no one is going to (or is supposed to!) laugh if you have long johns under your clothes. It's about warmth, not sexiness!

Behind our house, we found the biggest pile of leaves I have ever seen. It was knee deep and just extended many meters in every direction.

3 kommenttia:

 1. Aivan ihana postaus! Hyvin olet tuonut kerrospukeutumisen puolet esille. :D Itse rakastan kerrospukeutumista, vaikka talven viimoja vastaan sitten ärsyttääkin pukea niitä kerroksia niin paljon, etteivät tunnut kädetkään enää taipuvan mihinkään. Mutta syksyllä se on mitä ihaninta, kun ei muutenkaan viihdy lyhyissä taikka paljastavissa vermeissä.

  VastaaPoista
 2. Mä en juurikaan harrasta kerrospukeutumista, sillä pakkasillakaan harvemmin tulee ulkona vietettyä niin paljon aikaa, että kerrospukeutuminen olisi tarpeellista. Se on sitten inhottava alkaa koulussa/töissä/kaupassa kuoriutumaan niistä sadasta vaatekerroksesta kun tulee kuuma :D Ja mulla tulee yleensä hyvin helposti kuuma ja hiki. Mutta se on tietty eri asia jos tietää olevansa ulkona kauemmin. Useimmin multa unohtuu housujen alta pitkikset (ja sen kyllä huomaa nopeasti reisien jäätymisestä), sekä pipo, mahdollisesti myös hanskat/lapaset.
  Talvitakkien ja -kenkien kanssa oon jo useampi vuosi sitten luovuttanut sen suhteen, että löytyisi joku oikeasti todella lämmin ja käytännöllinen yksilö, joka olisi vielä tyylikkään näköinen. Eli talvella ei oo niin väliä vaikka oiskin ruma takki ja kengät, kunhan vaan pysyy lämpimänä.

  VastaaPoista
 3. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia!
  Mä kyllä kerrospukeudun mielelläni, muutenkin mukavuus ja lämpö tulee usein ennen tyyliä. Nykyisin on harvoin sellasia päiviä et ees kannattaisi pistää ensisijasesti hienot vaatteet - joko värjöttelee/paahtuu kuvauksissa, röhnöttää jälkityön kanssa koneella tai möyrii metsässä. :D

  VastaaPoista