tammikuuta 01, 2013

A letter from the past

Vuonna 2003 kirjoitin itselleni kirjeen. Sen sai avata kymmenen vuoden päästä kirjoitushetkestä. Yöllä vuosi vaihtui, 2013 koitti, ja minulla oli lupa avata kymmenen vuotta laatikossani odottanut kirjekuori.

Tulin töistä kotiin kello yhdeltä yöllä. Heitin ulkovaatteet pois päältäni, korkkasin piccolo-skumppapullon ja istuin pöydän ääreen lukemaan 13-vuotiaan itseni terveisiä tulevaisuuteen. Kyllähän siinä raavas nainen herkistyi, lukiessaan pienen itsensä edesottamuksia.


Sisältä löytyi monta arkkia tekstiä, hiustupsu, lehti/sarjakuvaleikkeitä, kymmenen markan kolikko, runoja, valokuvia, piirroksia, äidinkielen koe, josta olin saanut 10+:n ja yksi kysely, jossa yritin ennustaa tulevaisuutta (eli tätä hetkeä). Lisäksi Taru Sormusten Herrasta-keräilykortteja :') Onko siitä oikeasti niin kauan...?

Tässä tuo ennustuskysely. Eli O=oikein ja V=väärin. Mustalla merkityt ympyrät ovat nykyiset vastaukseni.Ja tässä tämä äidinkielen koe... Täytyy kyllä sanoa että kaiken maailman komitatiivit ja instruktiivit on valunut päästä aika lahjakkaasti pois... Pisteet 54/50! Huh! (nykyään kyllä sanoisin ehkä "pienten tyttöjen" enkä "pienien tyttöjen")

Ne runot mitä olin kirjottanut oli aika... Mehh, en kehtaa julkaista niitä tässä :D Aika kauheita. Muuten toi oli sellasta tekstiä kaikki että muistan aika selvästi kaiken ja miltä musta silloin tuntui. Käy taas vähän sääliksi.

Luulen, että teen lähiaikoina saman jutun uudestaan, sinetöin kirjeen kymmeneksi vuodeksi ja saan avata sen vasta vuonna 2023. Tuntuu niin pitkältä ajalta... Huh!

8 kommenttia:

 1. voi vitsi ihana kirje,pitäisiköhän itsekin kirjoittaa itselleni tuollainen kymmenen vuoden päähän. :)

  -Repsu

  VastaaPoista
 2. On kyllä ihana ajatus ja varmasti ollut mukava lukea jälkeenpäin :) Itselläni ollut joskus nuorempana tapana kirjoittaa kanssa itselle kirje, tosin vuoden päähän, mutta jossakin vaiheessa se sitten loppui. Tää postaus kuitenkin vaikuttaa niin ihanalta, että mietin kyllä itsekin tässä nyt kirjeen kirjoittamista ^___^

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana :') Pakko pistää itselläkin listalle moisen kirjeen kirjoittaminen :) Vaikka toki oon jo aika vanha, mutta tämä ikä on kuitenkin kanssa sellainen, että seuraavan kymmenen vuoden aikana tapahtuu varmasti paljon elämää mullistavia asioita :) Tai toivottavasti ainakin.

  VastaaPoista
 4. Ihana idea ja toi o/v lista, aww. Nauroin tolle "JOS V NIIN HETI LAIHIKSELLE", aika tiukkaa! :D

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo heti laihikselle :D mullakin on tällainen jonka oon joskus koulussa tehnyt, mutta ei mitään hajua missä se on :(

  VastaaPoista
 6. Voi miten kiva idea! :) Muistoja ainakin voisi kuvitella olevan sellaisiakin, mitä ei muistaisikaan muuten, kuin tuon kirjeen avulla, tuosta kumminkin on aikaa. :) Myö jemmattiin joskus nuorempana maan alle laatikossa erilaisia toiveita aikuisiälle, ja laitettiin mukaan joku pieni juttu, mikä liittyi niihin toiveisiin. Toiveet kirjotettiin vielä ylös, ja laitettiin vuorollaan omat jutut kannelliseen laatikkoon, hauska olisi nyt nähdä, että mitä kaikkea silloin nuorempana toivottiin. Harmi vaan, ettei kukaan meistä muista laatikon tarkkaa paikkaa, niin ei viitsi kokeilla onneaan, ja kaivaa pihaa vääristäkin kohdista yhden laatikon löytääkseen. ;)

  VastaaPoista
 7. Tää oli aivan ihana idea! :) Täytyy kyl varmaan itsekkin kirjottaa itselle kymmenen vuoden päähän kirje :D Jännä aatella, kuinka paljon sitä ehtii tapahtua asioita kymmnen vuoden aikana!

  VastaaPoista
 8. Voi ei miten hyvä idea!! Pitääpä itselleni tehdä tällainen 10 vuoden päähän =D

  VastaaPoista