maaliskuuta 31, 2012

yli 100 lukijaa + pinkki piknik ja vihreä kyklooppinakki

Teitä lukijoita on kertynyt jo yli 100! Olen niin liikuttunut ;__;!

Ajattelin, että sen kunniaksi kertoisin vähän mun elämästä, sen sijaan että löräyttäisin vain sanaakaan sanomatta kuvilla. No, kuviakin on tuolla alempana, älkää huoliko.

Mut mun elämä menee ihan hyvin. Mä olen seurustellut nyt vajaa pari kuukautta yhden mun pitkäaikaisen ystävän, Nicon kanssa. Sen kanssa on hyvä olla, ja oon onnellinen. Sen kanssa oon oppinut arvostamaan itseäni, ja löytänyt uusia, positiivisia puolia itsestäni ja elämästä.

Mä olen viihtynyt mun koulussa, ja pian aloitan työharjoittelun eräässä kahvilassa. Odotan kesää innolla. Silloin toivon mukaan valmistun tuoltakin koulusta (se on sellainen puolen vuoden koulutus). Oon oppinut siellä paljon uusia ja mielenkiintoisia asioita, tosin täytyy myöntää että olen oppinut enemmän kahvifaktaa kahvihullulta ystävältäni Alpolta silloin kun vielä seurustelimme, kuin tuolta koulusta. Tänään pääsin just viimeksi loistamaan (pätemään) kahvitietoudellani Stockan hienostokahviosastolla, kun eräs toinen ystävä tarvitsi lahjanostamisapua. Mutta niin. Olen oppinut paljon ruuan visuaalisuudesta ja myöskin erittäin tarpeellisia vinkkejä ja niksejä leivontaan, ruuanlaittoon ja kahvilatyöskentelyyn liittyen. Nautin tuosta alasta tosi paljon. En kuitenkaan niin paljon, että haluaisin kouluttautua suurtalouskokiksi, vaan nimenomaan tuo kahvilapuoli kiinnostaa mua. Oi miten ihanaa olisikaan yhdistää jotenkin kahvilatyöskentely + media-assistentin ammatti!

Oon pelannut Fallout kolmosta nyt viime aikoina paljon. Olisi pitänyt ehkä pelata se ennen New Vegasia, koska se on jotenkin vähän askeettisempi ja yksinkertaisempi. Mutta olen nauttinut siitä erittäin paljon. Tykkään siitä, miten siinä on esitelty vähän enemmän erilaisia ihmiskohtaloita, sellaisia jotka ovat ihan koskettaneet kun niihin on eläytynyt. Tavallaan käy vähän sääliksi niitä ihmisiä, jotka luulevat pelien olevan pelkkää räiskintää ja sellaista aivokuolleiden viihdettä. He eivät tule ikinä kokemaan niitä hienoja, jännittäviä ja koskettavia hetkiä mitä pelien parissa voi kokea. Kun saa päättää kokonaisten kaupunkien kohtaloita. Kun löytää jotain ylihienoja aarteita hylätystä voimalaitoksesta. Kun vaeltaa läpi erämaan löytääkseen hylätyn kaupungin, joka kuhisee deathclaweja. Kun tapaa erikoisia henkilöitä, joiden kanssa pääsee hurjiin seikkailuihin. Okei viimeisintä on helppo tehdä oikeassakin elämässä, mutta nuo muut ovat vähän vaikeampia tapauksia.

Tässä on yksi koru, minkä väänsin silloin eräänä inspiraatioviikonloppuna, jolloin kerroin saaneeni paljon aikaiseksi. Oon saanut kuulla jo kaikki väännökset siitä; nakki, banaani, makkara, nakki joka on ollut liian kauan mikrossa... Mut kukaan ei ole vielä sanonut esim. "mustekala" mitä itse lähinnä hain takaa. No, mitäs tein noi lonkerot tuollaisella naurava nakki-menetelmällä :D




Pari päivää takaperin pidin sisällä pinkin piknikin. Siihen sisältyi suklaata, ufo-shottia, energiajuomaa ja taustamusiikkina Aquaa ynnä muita kultaisia ysäribändejä ♥ Tuossa lasin jalan ympärillä on myös tuollainen ihana hiuskoru, jonka tein myös sinä samaisena inspiraatioviikonloppuna. Se on pitkä mokkanauha, mutta en ole vielä keksinyt, miten sen voisi kiinnittää helposti ja kivan näköisesti hiuksiin. Onko kellään mitään ehdotuksia/neuvoja?

Oliko tarpeeksi höpötystä? Oli kai. En kyllä millään jaksa kääntää koko paskaa englanniksi.



Translation/Summary:

Over 100 subscribers! You guys! I'm so touched ;_;

My life is quite well at the moment. I'm in a relationship with this great guy, Nico. He's been my friend for years but about two months ago we took it to the next level. I'm so happy with him, and so comfortable. He makes me feel good.

I like my school, and I have learned a lot about coffee, baking, the visual side of food, and all that stuff. It would be awesome if some day somehow I could combine these two great educations I have; media assistant and a coffee house worker.


Here's also a necklace I made a couple of weeks ago. 


One day I held a pink picnic, which included chocolate, UFO shot and energy drink, and some golden 90's tunes like Aqua

maaliskuuta 26, 2012

Vanha venäläinen scifi-kirja

Nyt löyty sellanen aarre kierrätyskeskuksen ilmaispuolelta että oksat pois!
Harmi, etten osaa kyrillisiä aakkosia... Nyt turvaudunkin teidän apuunne! Armaat lukijat, satunnaiset vierailijat, venäjän kielen tuntijat, kertokaa pliis mikä tämän kirjan nimi on ja mitä alla olevissa kuvateksteissä sanotaan! Arvostaisin suuresti.

Ulkonäön ja venäläisyytensä vuoksi minulla tulee tästä kirjasta mieleen eräs tietty mutantteja pursuileva, ydinsodan jälkeisistä Moskovan metrotunneleista kertova kirja ;)




Voitteko haistaa nenässänne tuon vanhan kirjan ihanan, kellastuvan maakellarimaisen tuoksun? Minä voin. Haistan kyllä myös samalla äsken leipomani banaanimuffinssit.

Translation:

Check out what I found from the recycling center. For free! I can't read the cyrillic alphabet, but I would appreciate greatly if someone could translate me the book's name and the captions above.
The illustration and the fact that this book is russian, makes me think of one special book about the post-nuclear subway tunnels of Moscow, oozing with mutants... ;)
Can you smell the scent of an old book just by looking at those pages? I can. I also smell the scent of banana muffins I just made.

maaliskuuta 17, 2012

Sumuyö

 Perun eiliset sanani siitä, että nyt olisi rumin vuodenaika! Hyvä luoja sentään miten ihana sumu viime yönä oli! Oli pakko käydä ulkoiluttamassa kameraa hieman.








 Sen jälkeen valvoin neljään yöllä opetellen animoitujen .gif-tiedostojen tekemistä photoshopilla. Tuskin tarvitsee edes mainita, että ensimmäisen kanssa tunnin kamppailtuani kun yritin tallentaa, photoshop kaatui.

Tänään heräsin kuitenkin uusin silmin väsäämään kuvia uudestaan.




 Vesileimat unohtui, mutta ei voi mitään. Aaaaa. Ehdottomasti haluan vääntää lisää giffejä lähiaikoina! Hankalaa, mutta palkitsevaa.


 Translation:

I know I said yesterday, that this is the ugliest time of the year, but I take it back! Sweet Jesus how beautiful it was last night!  Check it out. 
After that I stayed up 'till 4am and tried to learn how to animate .gifs in photoshop. It was hard, but rewarding. Although... I had worked on one gif for an hour, and when I was about to save, the whole photoshop crashed. Nice...


But I'm definitely going to make more .gifs! It's fun after all!

maaliskuuta 16, 2012

Itsensä haastaminen + luurankokaulakoru

Juuri tällä hetkellä, tähän aikaan vuodesta, ulkona on epäinspiroivin, rumin, tylsin, valkoisenharmain ilma ikinä. Lumikasat ovat harmaita ja soraisia, taivas on valkoinen ja maa on märkää.

 Katsokaa nyt tuota maisemaa. Tuossa säässä ei mitenkään ole mahdollista saada nättejä kuvia. Vai onko?

 Päätin haastaa itseni, ja lähteä kuvaamaan ulos, tarkoituksenani löytää jotain nättiä tästä surkeaakin surkeammasta maisemasta. Käytin apuvälineinä uskollisia DIY-filtereitäni, eli värillisiä aurinkolasejani.

Violetit aurinkolasit:


Punaiset sydänaurinkolasit:

No, en mäkään mikään velho ole. Eipä sieltä paljoa sen nätimpiä kuvia sitten tullutkaan. Mutta oli palkitsevaa haastaa itseään.Olin varustautunut muillakin härpäkkeillä joiden läpi kuvata, kuten lasikulholla, pitsillä ja tyllillä. Niistä kuvista ei tullutkaan sitten kovin hyviä. Ehkä täytyy vain hyväksyä se, että pilvisinä päivinä kaikki on rumaa ja harmaata.

Oon kauheen kipeenä, ja mun kipeysnaaman takia en oo jaksanut kuvata ja esitellä kaikkia kivoja koruja ja asusteita, mitä oon tehnyt viime aikoina. Yhden korun voin kyllä esitellä (hienosti onnistuin tarkentamaan ohi itse korusta):


Tein sen viime viikonlopun inspiraatiohullaannuksessa. Se syntyi kuin itsestään, kuin olisin aina tiennyt, mitä tehdä siitä, vaikka kyseinen muoviluuranko riippui (kokonaisena) ikkunassani vuosia. Miten en oo ennen tätä tajunnut, että siitä saa noin kivan korun? Kivoja käyttötarkoituksia muoviluurangon käsille ja jaloille otetaan vastaan ilomielin. Se pääkallo taas oli tosi kökkö ja kuminen ja sillä oli punaiset silmät, edes minä en löytänyt siitä tarpeeksi camp-arvoa kehittääkseni siitä jotain riemukasta asustetta.

Oon kyllästynyt olemaan kipeä. Mulla on yleensä tosi hyvä vastustuskyky, dyykkaajan vatsa ja niinpoispäin. Mutta nyt olen ollut about kuukauden miltei yhtäjaksoisesti kipeä. Eilen tää pahin alkoi uudestaan, ja tuntuu vaikealta ymmärtää, miten ihminen fyysisesti voi aivastella näin usein ja vuotaa näin paljon _vettä_ nenästä ja silmistä. Mä mietin että tän on pakko olla jotain allergista flunssaa, pakko käydä lääkärillä pyytämässä joku koko kevään kestävä allergialääkekuuri tai jotain. Tää vie yleiskuntoa niin paljon alaspäin ja mielialaa myös, kun ei tunnu koskaan olevan täysisä voimissaan. Mulla alkaa työharjoittelukin kahvilassa ensi kuussa, enkä mielellään haluaisi olla siellä aivasteleva, valuva, niiskuttava, naamasta turvonnut ihmisraunio.

Muuten, jos haluaa katsoa leffaa, joka on hidastempoinen ja ehkäpä juonetonkin, mutta visuaalisuudellaan saa silmät kusemaan hunajaa, suosittelen "Tree of Life"-nimistä leffaa. Eilen kun tulin kotiin aivan järkyttävän paskana fyysisesti ja henkisesti, heitin kaikki tavarat ja vaatteet lattialle, lösähdin sängylle, katsoin tämän leffan ja ulisin väsymystäni ja sen kauneutta. Pienet hetket. Ne näytetään tuossa leffassa niin tärkeinä ja kauniina. Tuli ikävä lapsuutta. Ja kesää. Haluan kesäsateet, kesäillat, järvessä uimiset ja kasteluletkun alla riehumiset.

Lähde

Translation:


The weather is so ugly this time of year, I decided to challenge myself to take pretty pictures in ugly weather. I used my beloved DIY filters: my coloured sunglasses. Well I got these two pretty pictures, that's it...


I'm very sick, so I don't want to show my face in pictures. That's why I can't show you guys stuff I have made, like jewels and other accessory. Actually, I'll show you this one. It's a skeleton necklace made from a toy skeleton I have had for a long time.


I'm so sick of being sick. It sucks all my physical and mental strenght away gradually. I'm seldom sick, but this time I have been sick for almost a month straight. It's very frustrating. I'm starting a internship at a nearby coffee shop next month, so it would be nice to get well before that... I don't think it'll look good to serve coffee with my nose and eyes running like Niagara falls.


By the way, If you're interested in seeing a movie that is kind of slow, but very visual, I'd recommend "The Tree of Life". Yesterday when I got home after a horrid day, I just threw all my stuff and clothes to the ground, fell into bed, cried, and watched this movie. It was beautiful. All the small things in life. I miss childhood. I miss summer, too. The summer rains and summer nights, swimming in a lake, running around the sprinkler. All that good stuff.

maaliskuuta 13, 2012

Viikonloppu




Viime viikonloppu oli paras pitkään aikaan. Tein niin paljon kaikkia kivoja juttuja että meinasin haljeta. En ole ehtinyt vielä edes kuvata niitä, kun haluan esitellä ne jotenkin edustavasti. Paljon vaatteiden värjäilyä, korujen väsäämistä, askartelua, tuunausta, ruuanlaittoa, sisustamista ja siivoamista. Siis minulle ei tyyliin ikinä tule tuollaisia puuskia. Tai no tosi harvoin. Mutta diy-euforia on kyllä parasta. Välillä vain hypin ilmaan ja heilutin käsiäni ja huusin "tästä tulee niin hienoooo".

 Askarteluräjähdys lattialla, yleinen räjähdys pöydällä ja epäergonominen työskentelyasento.

Nadia ihmetteli kovasti meidän askartelujamme.




Maailman paras rahka:

2 prk maustamatonta maitorahkaa (kirjoitin aluksi vahingossa "matorahkaa" mmmm)
1 tlk kuohukermaa
1 banaani
2 dl vadelmia
1 dl mustikoita
digestive-keksejä murustettuna
sokeria oman maun mukaan (itse laitoin ehkä vajaa puoli desiä. Mittaan yleensä näppituntumalla, hyi hyi)

Voin kertoa, että oli ihan mie-let-tö-män hyvää, parasta rahkaa ikinä. Banaani sopi ihan älyttömän hyvin makeutensa ansiosta muuten kirpeään ja raikkaaseen rahkaan. Keksinmurut oli ihanan makuisia kanssa (käytin 4 keksiä). Laitettiin sekaan 1 mansikkakin "manteliksi", mutta minä en saanut sitä :C

Translation:

I had the best weekend. I was very inspirated and made a lot of neat stuff I'm going to introduce later when I have photographed them. I have been making jewelry, dyed some clothes, made other cool stuff and great food. 


The best quark in the world:


quark
whipped cream
a banana
raspberries
blueberries 
sugar
crumbled digestive cookies


I'm no good at converting the measures from finnish to english, so you'll have to figure them out by yourselves. Sorry! :(

Mystery man

 Life bar (bought here)


 Herkkuhetki

Jauhopylly

maaliskuuta 09, 2012

Kahvihetki on rauhallinen hetki





Vaniljakahvia (josta on puolet sokeria) isän vanhasta Radio City-mukista, kohiseva mankka, sälekaihdinten välistä siivilöityvä kevätaurinko. Lämpimän kupin ympärille on ihana kiertää kämmenet. Kädensija on katkennut jo kerran ja liimattu kasaan.

Vanilla coffee (with an alarming amount of sugar) from dad's old Radio City mug, a radio with low sound quality, spring light shining from the window. It feels nice to wrap my hands around the warm cup. The handle is broken, but I glued it.


Uninen koira UFFista löydetyn marjapuuron värisen villapeiton päällä.
The dog is sleepy. She's resting on a woolen blanket I found from UFF.

Hei herätys, murunen.
Wakey wakey, pumpkin.

The thin ice



Vitsit että Joni on taitava kuvaaja. Se aina onnistuu saamaan musta kuvia, joissa näytän nätiltä. Nostattaa mun itsetuntoa.

Oon pitkään jo haaveillut avoselkäisestä paidasta. Löysinkin sellaisen juuri UFFin 3 euron päiviltä. Se näytti ensin tosi hankalalta, varsinkin kun oli mennyt ihan umpisolmuun, mutta aika nopeasti omaksuin sen. Se on ihana.

Ulkona on ihana ilma ja valo. Se piristää kovasti, näyttää petollisen lämpimältä, mutta valo onkin kylmää pakkasvaloa.

Translation:


Joni is such a great photographer. He always manages to capture beautiful photos of me, photos that make me feel pretty.


For a long time I have been longing for a shirt with a open back. I finally found one in UFF sale. At first it seemed difficult to wear, but I got the hang of it pretty quickly.


It's beautiful outside. The sunlight looks so warm, but it's deceiving cold light.