lokakuuta 03, 2012

Top 10 photography turn-offs

 Haluaisin ihan ensin sanoa, että tarkoitukseni ei ole tämän listan myötä loukata ketään tietoisesti tai henkilökohtaisesti. En halua myöskään irvailla aloittelijoiden kustannuksella, vaan pyrin tarjoamaan vaihtoehtoisia ratkaisuja näiden (mielestäni) huonojen kuvien tilalle. Tietty pilke on tietenkin silmäkulmassa, en mä odotakaan että kaikki ajattelisivat samalla tavalla joistain jutuista. Plus täytyy myöntää, että suurehko osa näistä mokista on käyty myös itse läpi, ja opittu kantapään kautta...

At first I would like to say, that my intention is not to hurt anyone personally or make fun of anybody's photography skills. I try to offer some alternative solutions to common mistakes. I have made many of these top 10-mistakes myself, and I have learned from them. And of course everyone has their own taste, and who am I to disagree on that? 10: Raajojen sun muiden ulokkeiden amputointi/Amputation of the limbs

Henkilön ei tietenkään ole pakko näkyä kokonaan kuvasta, mutta kummalliset rajaukset saavat kuvan näyttämään vaan giljotiinilaatikolta. Yleispätevä sääntö on, että ikinä ei saisi katkaista kuvaa nivelten kohdalta; polvista, kyynärtaipeista, nilkoista, ranteista, kaulasta jne.

You don't need to fit the whole person/target to the photo, but there is this one ground rule; don't cut the limbs. Elbows, ankles, knees, neck... etc.


9 ja 8: Epätarkat ja heilahtaneet "taide"kuvat/unfocused or unstable "art" photos

 Tarkennuksella pyritään ilmaisemaan kuvan kohde. Turha yrittää uskotellakaan, että kuvasi kohde on ollut pollasi takana lymyävä naulakko tai vessanpönttö. Heilahtamista voidaan joissain tapauksissa käyttää tehokeinona ilmaisemaan liikettä, mutta tärähtäneet naamakuvat eivät kieli taiteellisuudesta, vaan pikemminkin akuutista kofeiinitärinästä tai narukäsistä jotka eivät jaksa kannatella edes kameraa.

By focus, you want to show what is the main thing in the photo. I don't believe you if you tell me that the coat rack or toilet seat behind your head is that. By moving the camera fast, you can give the effect of speed, falling or movement etc. But shaky self portraits only tell of acute lack of caffeine.


7. Turha kuva, vintage-filter ja Helvetica-teksti/Ugly photo + vintage filter + Helvetica

Luulen, että hipsterit ovat tämän villityksen takana. Yleensä niissä ei ole pahemmin ajatusta eikä syvyyttä. Turhaa kuvaa ei voi pelastaa vintage-filtterillä, toisin kuin yleinen käsitys tuntuu olevan.

 I think this is some kind of hipster thing. If you have a dull photo, there's no saving it with fancy filters.


6. Muovinen photoshop-naama (+duckface!)/Plastic face(and also duckface)

Jos blurraat naamasi, näytät poikkeuksetta kummalliselta kuminukelta. Ihon pieniä virheitä voi poistaa esimerkiksi healing brush-työkalulla, spot healing brush-työkalulla, stamp-työkalulla tai clone stamp-työkalulla. Huomauttaisin, että ihohuokoset, hennot karvat, naaman juonteet ja luomet _eivät_ ole virheitä.
Duckface nyt on jo varmaan niin itsestäänselvyys, ettei minun tarvitse edes perustella, miksi se on valokuvaajan turn-off.

By blurring your face you end up looking like weird plastic toy. Instead, you can remove tiny flaws with healing brush, spot healing brush, stamp tool or clone stamp tool, for example. I would like to point out, that skin pores, tiny wrinkles, skin's natural texture or moles are not flaws.
I believe I don't even have to start on what's so wrong about duckface...5. Turhat makro-kuvat/Pointless macro photos

Onneksi olkoon, löysit kamerasi makro-asetukset. Nyt voit ottaa huisin jänniä lähikuvia mp3-soittimestasi, puhelimestasi, limupulloista ja pöydänkulmista.

Congratulations, you just found the macro possibility on your camera's menu. Now you can photograph raunchy close-ups of your music player, cellphone, lemonade bottles and table corners!4. Ruuat ja vintagefilter/Food and vintage filter

  Istagram tulvii näitä "päivän ateria" "tämmöset käytiin syömässä"-kuvia, vedettynä jonkun "vanhafilmi"-filterin läpi. Nyrkkisääntönä voisi pitää tätä: Jos kuva ei ole ilman efektiä yhtään mielenkiintoinen, efekti ei tee siitä mielenkiintoista. Lisäksi yksi yleisimmistä vintagefiltereistä tuntuu olevan kuvan tummien alueiden sinertäväksi muuttaminen. Ruokaa kuvattaessa ei tulisi käyttää sinistä valoa, väriä tai varjoja, sillä lähes poikkeuksetta kaikki ruuat kadottavat herkullisuutensa tällaisissa olosuhteissa. Ruuan värejä tulisi korostaa lämpimällä valaistuksella ja väreillä, esimerkiksi punaisella tai keltaisella.

Instagram is full of "what I ate today"-pics, refined with some kind of vintage photo filter. Ground rule: If the photo itself isn't that interesting, It won't be interesting after heavy touch-up either. And also I would like to point out that when you photograph food, never use blue colors or lighting. It makes the food look yucky. One should highlight the food with warm tones, like yellow or red (depending on the food). 3. "Käsivara"-pose/Handheld-pose

Ei ole kiva, jos puolet kuvasta vie katsojaa kohti ojentuva, kummallisesti vääntyvä katkennut raaja. Se näyttää kummalliselta ja kertoo, että kuvaaja ei ole osannut käyttää self-timeria. Tästä kuvasta bonusta saadaan ryppyisestä otsasta ja erittäin kaukaisesti duckfaceksi tunnistettavasta ilmeestä. +200 pts! It's super effective!

You don't want the photo to consist of one huge limb that reaches to the looker. It's super creepy. It also tells that you're not familiar with the self timer. In this photo we get the wrinkly forehead-bonus and also a vague duckface-bonus!


2. Turhat sensuurit/Pointless censorship

Musta tuntuu, että mulla ei ole tähän edes mitään sanottavaa. Jos kuvassa nenäsi näyttää nöfnöf-kärsältä tai tissi pilkottaa, älä julkaise sitä. Ota toinen, parempi. Nosta paitaa. Nenäsi on todennäköisesti ihan normaali eikä sitä kannata hävetä. Jos et halua, että tissivako näkyy, älä purista tissejä kyynärpäillä yhteen.

If you have a photo where your nose looks like a piggy's snout and your boobs loll out of your shirt, Don't publish it. Take another one, better. Cover your boobs. Your nose's fine. If you don't want your breasts to form a cleavage, don't squeeze them together. This kind of censorship is ridiculous. 1. Peilikuva salaman kanssa!/Mirror image with flash!

Ihmiset... Miksi? Ja se tietty asentokin aina? Miksi... *Itkee verta*. Jos teille on hankittu järjestelmäkamera, tämä on suorastaan sen ominaisuuksien raiskaamista. Ei ole vaikeaa opetella käyttämään sitä self-timeria tai muita asetuksia kuin automaattia. Salamavalo saa peilin näyttämään supertahraiselta ja koko kuvan yleisolemus on nuhjuinen. Omatekoisia kamerajalustoja saa tehtyä vaikka mistä, kun käyttää vähän mielikuvitusta. Hyllyistä, kirjapinoista, tuoleista...

Why... Why? And that same pose, always! Why! *cries blood*. If you have gotten your hands on a fancy system camera, this is practically a rape. It's not very hard to use self-timer or manual settings. The flash makes the mirror look dirty as fuck. You can make your own camera stands practically from anything, like shelves, book piles or chairs.

Bonussijoitus/Bonus ranking:


Henkilökohtaisesti ainakin olen melkoisen kyllästynyt näihin överimuokattuihin silmäkuviin. Ne on niin nähty. Hyvä valokuvaaja inspiroituu, ottaa vaikutteita, innostuu... Muttei matki. Keksi jotain omaa, jotain, mitä et ole nähnyt muualla. Lähesty asioita eri näkö- (ja kuva)kulmasta. Mieti, voisitko toteuttaa tavallisen kuvan jollakin uudella tavalla.

Personally I'm quite bored of these overly photoshopped "this is my eye"-closeups. A good photographer gets inspired, gets influenced, gets excited... But never imitates. Make up something that's your own thing. Approach things from a differend angle. Think about how you could execute an average picture in some completely new way.

18 kommenttia:

 1. Niiiiiiiiin totta joka kohta! Mutta nää on näitä asioita joille ei ehkä vaan voi tehdä mitään :D Itse en osaa käyttää self timeriä, koska se on mielestäni hankala saada tarkennettua itseensä hyvin, jos ei ole jotain kaukosäädintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No self-timer on vähän tricky, myönnän. Mut yks hyvä keino on laittaa joku tavara siihen kohtaan missä aiot seistä, tarkentaa siihen ja sitten vaan heivata se tavara pois ja mennä itse tilalle samalla kun kamera laskee sekunteja :) Sitä ainaki ite käytin, kun ei ollut vielä kaukosäädintä.

   Poista
 2. Aivan ihana postaus! :DD <3 Muutenkin listafriikkinä rakastan tällaisia top 1 -juttuja. Ja voi että miten näistä kuvista tuli IRC-Galleria mieleen, hihi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihix, hain inspiraatiota näihin vanhasta kunnon irc-galleriasta <3 Kun olin tehnyt tän, laskin galtsun etusivulta kuinka monta noista täyttyi. Tais tulla ainaki 4 tai 5 aika äkkiä!

   Poista
 3. epic :-D "vittu kun olen herkkä" pääsi kotikoneen taustakuvaksi, kiitos! <3

  VastaaPoista
 4. Tää oli hyvä!

  Tosta ihon blurrauksesta: siihenhän on oikeesti ihan hyvännäköinenkin kikka. Iho aktiiviseks magic wandilla, kevyt surface blur ja sitten add noise. Tää tietenkin healing brush -käsittelyn jälkeen. :) Eli ei kaikki blurraus oo pahasta, oon kuullut ammattikuvaajienkin käyttävän tota! Ongelma lie just siinä blur toolin kusisessa jäljessä, ei sitä oo tarkoitettu noin suurien alueiden sössäämiseen.

  Mun suosikki, tai siis inhokki, on ollut smudge toolilla sensuroitu nenä... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää muistaa toi "add noise", se vissiin saa sitä kumisuutta just pois. Ei tietenkään kaikki blurri oo pahasta, okei no näköjään sanoin "poikkeuksetta" tuolla, mut siis poikkeuksetta semmonen tönkko kumiblurri näyttää rumalta.

   Smudge tool-nenät joo hyi... Ei voi tajuu! Instant voldemort-vibat.

   Poista
  2. Joo, täs on aika hyvä perustutoriaali hyvännäköseen blurraukseen: http://timphoto.blogspot.fi/2011/12/skin-retouching-tutorial.html#links :)

   Poista
 5. NIIIIIIIN totta. Toivottavasti joku otti opikseen tästä postauksesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! ;> Tarkoitus ei tosiaan ollut solvata ketään, mutta ehkä joku teki reality checkiä ja kiittää mua vielä jonain päivänä.

   Poista
 6. I almost died of laughing at the first (or last? nevermind, the one with number one in the prescription) picture :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D I hope you are okay! Didn't mean to entertain anyone to death...

   Poista
 7. Voi ei, luin tätä töissä ja tuossa "Vittu kun olen herkkä"-kuvan kohdalla repesin vähän turhankin äänekkäästi ja nyt hiukan hävettää. Mutta oma moka.

  Itsekin olen käynyt läpi kaikki nuo turn offit ja oppinut kantapään kautta. Koin olevani ihan hyväkin, mutta sitten rupesin kuvaamaan kynsiä :'D

  VastaaPoista
 8. Kiitos tästä! Täytyy tunnustaa, että itse on tullut sorruttua lähes kaikkiin noista turn offeista elämäni aikana. :DD

  Ps. Aivan ihana koru sinulla 6. kuvassa!

  VastaaPoista
 9. Kiitos tästä! Täytyy tunnustaa, että itse on tullut sorruttua lähes kaikkiin noista turn offeista elämäni aikana. :DD

  Ps. Aivan ihana koru sinulla 6. kuvassa!

  VastaaPoista