toukokuuta 03, 2011

Seuraamani nettisarjakuvat

Oletko hyvien nettisarjakuvien puutteessa? Ajattelin esitellä muutaman nettisarjakuvan, jota itse seuraan. Ei niitä hirveästi ole, mutta ehkä joku löytää tämän merkinnän avulla jotain uutta, kiinnostavaa seurattavaa. Olen yrittänyt tehdä tätä merkintää jo monta päivää, mutta joka kerta käy sama juttu: Alan lukemaan itse jotain näistä sarjakuvista taaksepäin, kun mietin, mikä sivu sopisi parhaiten esiteltäväksi tässä merkinnässä. Sitten jumitun siihen sarjakuvaan ja luen vain zombina sitä yömyöhään, ja sitten en tee tätä merkintää.

1. The Adventures of Dr. McNinja
Muistaakseni ensimmäinen nettisarjakuva, jota aloin aktiivisesti seuraamaan. Tämä on viihdyttänyt minua jo hyvin kauan. McNinjan seikkailuja päivitetään 3 kertaa viikossa. Olen tylsä enkä osaa kuvailla sarjakuvan mahtavuutta omin sanoin, joten siteeraan suoraan McNinjan sivuilta:

 "In a world where a doctor can also be a ninja, you can expect some things. Little boys with large moustaches, giant lumberjacks, raptor riding banditos, Dracula's moon base... If you like action mixed with comedy and doctors mixed with ninjas, Dr. McNinja is a comic you'll most likely enjoy."

Piirrostyyli on vuosien varrella muuttunut ja kehittynyt hyvin paljon.Mustavalkoisesta tussipiirrostyylistä on päädytty digitaalisesti piirrettyyn, väritettyyn sarjakuvaan.
2. Gunnerkrigg Court

Gunnerkrigg Court on toinen mun vakioseurattava. Hmmh. Nyt kun pitäisi kertoa tästä sarjakuvasta, niin menenkin taas ihan lukkoon.

Annie Carver saapuu opiskelemaan mystiseen Gunnerkrigg Courtiin äitinsä kuoltua. Gunnerkrigg court on suurempi, miltä näyttää, ja Annie huomaakin pian olevansa keskellä mitä kummallisimpia tapahtumia, henkilöitä ja epä-henkilöitä. Tämäkin sarjakuva on kehittynyt paljon vuosien aikana piirrostyyliltään.

Tämän sarjakuvan tarina oikeasti tempaa mukaansa kuin robottilinnun metallinokka. Nautin ihan mielettömästi sen lukemisesta, se on yllättävä ja loistava ja hienosti käsikirjoitettu ja piirretty.

3. Girls with slingshots

Hömppä, kevyt tyttösarjakuva. Vähän kuin lukisi sinkkuelämää-sarjakuvaa, vaikkakin vähän nuoremmilla päähenkilöillä ja suuremmalla lesbosuhteiden määrällä. Päähenkilöt ylikäyttävät seksileluja, juttelevat suhteista ja tekevät muita hömppäjuttuja, enkä ymmärrä miksi pidän tästä sarjakuvasta. :D Kai se on jotenkin viihdyttävä. Plus, olen ihan vähän ihastunut päähenkilön poikaystävään. Älkää kysykö. Ihastun aina fiktiivisiin hahmoihin.
Sarjakuvassa on myös "hurmaava sivuhenkilö", puhuva kaktus, josta kaikki kai pitävät, mutta minua se vain ärsyttää. Se on jotenkin mukahauska.

4. The Zombie Hunters

Mitä jos antaisin taas sivun oman esittelytekstin puhua puolestaan?

"This story follows a group of zombie hunters as they go though life as survivors of the undead outbreak. The characters reside on an artificial island, the former site of the Argus Research Campus. The hunters, like so many others on the island, are infected- they carry a dormant strain of the undead virus, which will cause them to turn into one of several different types of undead when they die."

Useimmat selviytyjät ovat infektoituneita, mikä tarkoittaa, että heillä on virus ns. piilevänä. Heidän kuoliessaan tauti aktivoituu, ja kuollut muuttuu epäkuolleeksi. Epäkuolleita on useita eri tyyppejä. Infektoituneiden täytyy elää eristyksissä muista ihmisistä, ja pitää käsivarressa erityistä nauhaa.
5. Manly Guys Doing Manly Things

Machoutta tihkuva, rintakarvoja uhkuva sarjakuva virastosta "you know, for ludicrously macho guys". Sarjakuvassa vierailee monia peleistä tuttuja hahmoja, useimmiten machoimpia lihaskimppuja, ja koko paikkaa pitää pystyssä "commander badass". Joo, tiedän, kuulostaa typerältä, mutta tuo sarjakuva on oikeasti hauskimpia mihin olen törmännyt. Monet vitseistä eivät ehkä mene perille, jos pelit, joihin niissä viitataan, ei ole tuttuja.

Esittelysivu:

Ihanaa epic-sanan mollaamista:

Mistä pidän eniten, on että commanderillakin on herkkä puolensa:Myöskin paljon peli- ja nörttihuumoria sisältävä sarjakuva. Viittauksia mm. Zeldaan, wowiin, minecraftiin ja pokemoniin. En tajua osaa sarjakuvista koska en ole tarpeeksi hardcore-pelinörtti, mutta ne, mitkä tajuan, kolahtavat kovaa. Plus hahmojen ilmeidenkäyttö ja elekieli on loistavaa.Sitten on tietysti vielä erikseen suomalaiset sarjakuvablogit, joita seurailen. Tietenkin Mad Teaparty! ja toinen stalkattavani on Mustekalateemuruja-blogi. Muitakin seuraan, aika satunnaisesti. Lista jatkuisi liian pitkälle, jos luettelisin kaikki tähän. Oi oi nyt on sellainen olo että osaisinpa piirtää sarjakuvaa.

Tässä merkinnässä on kestänyt ihan liian kauan. Nyt menen ansaitusti nukkumaan. Ehkä näen unia McNinjasta! Hih.

1 kommentti:

  1. Arvelin että voisit tykätä tästä: http://www.kiwisbybeat.com/minus29.html

    Unenomainen sarjis yksinäisestä pikkutytöstä jolla on nähtävästi rajattomat maagiset voimat. Muistuttaa aika paljon Lassia ja Leeviä, paitsi että minus tekee oikeasti sen mistä Lassi vain unelmoi.

    VastaaPoista